Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kiosztották a Turisztikai Tiszavirág-díjakat

2019.02.27
12:55
2019.02.27
17:42
Forrás
Pannon RTV
Elismeréseket osztott ki a magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment. Idén 13 Turisztikai Tiszavirág-díj talált gazdára.

Kitüntetésben részesült többek között egy martonosi vendégház is. A létesítmény századelős berendezéssel és környezettel várja a látogatókat.

Szabó Piroska, egy martonosi vendégház tulajdonosa: „A 2018-as évben voltak vendégeink, volt táborunk, gyerekeket fogadtunk, akik fazekaskodtak. A 2019-es évben és a továbbiakban is szeretnénk bővíteni, mivel hogy csak hét személyt tudunk fogadni szálláshelyre.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tóthfalusi turizmusszervezőt, Faragó Zoltánt választották a 2018-as év legjobb turisztikai munkásának.

Faragó Zoltán, turizmusszervező, Tóthfalu: „Rengeteg mindent tettünk, teszünk és tenni is fogunk. Folyamatosan fejlesztjük Tóthfalu turisztikai kínálatát. Mini Délvidéket, illetve egész pontosan Duna makettet építünk. Egy 50x25 méteres placcot kaptunk az egyháztól, és ott megvalósítjuk a Duna folyó szerbiai szakaszának a kicsinyített mását, hegyekkel, folyókkal, épületekkel, városokkal, tehát ez egy fantasztikus projekt.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Koza Róbert, a magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke szerint fontos kiemelni azokat, akik hozzájárulnak az idegenforgalom fellendítéséhez.

Koza Róbert, elnök, Turisztikai Desztináció Menedzsment: „A díjátadásnak tulajdonképpen az a lényege, hogy a 13 díjazotton keresztül be tudjuk mutatni Magyarkanizsa község turizmusát, tehát mindazokat a turisztikai kínálatokat, amelyekkel ebben a pillanatban rendelkezünk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Kitüntetésben részesült többek között a magyarkanizsai Gyógyfürdő, az adorjáni Hurka és Kolbászfesztivál, a 37. Nemzetközi Futó- és Úszómaraton, valamint az oromi Malomfesztivál is.

Turisztikai Tiszavirág-díj
Magyarkanizsa

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Elhunyt Đorđe Marjanović

A 90 éves énekes a szerb média értesülései szerint a koronavírus szövődményeibe halt bele. Lélegeztetőgépre volt kötve, az orvosok több napja harcoltak az életéért, de nem sikerült megmenteniük.
16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.