Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

A kistermelőknek lehetőséget kell nyújtani a termékeik értékesítésére

2018.03.18
12:46
2018.03.18
17:12
Forrás
Pannon RTV
A Prosperitati Alapítvány egy bolthálózat kialakítását is tervezi.

Az ötödik pályázati kiírásban jelentős eszközökkel támogatják a helyi termékek előállítását és forgalmazását – hangzott el az alapítvány lakossági fórumán Magyarcsernyén, ahol Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár kiemelte a kistermelői rendelet jelentőségét.

Juhász Attila, mezőgazdasági államtitkár, Szerbia: „Ezzel a szerbiai jogrendben megjelent először a kistermelő, minden olyan lehetőséget garantálva és biztosítva a kistermelők számára, hogy a megtermelt árut, javakat termeljék, feldolgozzák és tudják értékesíteni. Nagyon fontos, hogy a Prosperitati is látta és felismerte abban a lehetőséget, hogy berendezésekre, felszerelésekre, gépezetre ad vissza nem térítendő támogatást és támogatja a kiírt pályázati körben. Nagyon bízom benne, hogy sok kis termelő, családi gazdaság élni fog a lehetőséggel és ezzel be tudja indítani feldolgozó kapacitását.”

Prosperitati Alapítvány
bolthálózat
Juhász Attila
mezőgazdasági államtitkár

Most

13:26, Frissítve: 16:00

Székelykevén is készültek a karácsonyra

Adventi kézműves foglalkozást szervezett a Szalmaszál Művelődési Egyesület vasárnap délután Székelykevén. Csuhé angyalkák, karácsonyi díszek és mécsestartók készültek.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.