Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Kiváló borokat mutattak be az újvidéki InterFesten

2019.06.15
08:44
2019.06.16
15:30
Forrás
Pannon RTV
Száznál is több volt a kiállító a 16. InterFest nemzetközi borfesztiválon Újvidéken. Világmárkákat is kóstolhattak az ínyencek. A minőségi nedűkből tetszés szerint vásárolni is lehetett.
Pannon RTV/Juhász Géza

Fehér, vörös vagy rozé, mindenkinek van kedvenc bora.

Pannon RTV/Juhász Géza

Bojana Bodroža azért kedveli ezt a borfesztivált, mert nyitott területen van: „Közvetlenebb, nyitottabb és mindenkinek alkalma adódik, hogy kóstoljon, közben barátkozhat. Úgy gondolom, hogy sokkal többen látogatják meg, mintha egy vásárcsarnokba lenne beszorítva.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Ilija Mihajlović is élvezettel kóstolgatta a borokat: „A város központjában nagyon sok minőségi bor van, sok az ismerős, mindenki mosolyog, és ez a célunk, hogy manapság olyan helyekre járjunk, ahol jól érezzük magunkat és borokat is kóstolhatunk.”

Magyarországról is érkeztek kiállítók, borkedvelők. Kiss Sari István borszakértő szerint az itt bemutatott borok kiválóak: „Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a szőlőtermesztésre, és egyre tisztább ízű, illatú fajtakarakteres borok jelennek meg.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A csátaljai Naphegy Pincészet első alkalommal vesz részt az InterFest borfesztiválon. A fogadtatás kiváló – mondta Májer Brigitta kereskedelmi illetékes: „Közel vagyunk a határhoz, Csátalja 20-25 kilométerre van a szerb–magyar határtól, és ezért tartjuk fontosnak, hogy ne csak a mi országunkban ismerjék meg a borainkat, hanem a határ mentén vagy kicsit távolabb is ismerjék meg a borainkat.

Az InterFest jövő évi kiemelt partnerországa Magyarország.

Interfest
borfesztivál
Újvidék

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.