Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Kiváló borokat mutattak be az újvidéki InterFesten

2019-06-15
08:44
2019-06-16
15:30
Forrás
Pannon RTV
Száznál is több volt a kiállító a 16. InterFest nemzetközi borfesztiválon Újvidéken. Világmárkákat is kóstolhattak az ínyencek. A minőségi nedűkből tetszés szerint vásárolni is lehetett.

Fehér, vörös vagy rozé, mindenkinek van kedvenc bora.

Bojana Bodroža azért kedveli ezt a borfesztivált, mert nyitott területen van: „Közvetlenebb, nyitottabb és mindenkinek alkalma adódik, hogy kóstoljon, közben barátkozhat. Úgy gondolom, hogy sokkal többen látogatják meg, mintha egy vásárcsarnokba lenne beszorítva.”

Ilija Mihajlović is élvezettel kóstolgatta a borokat: „A város központjában nagyon sok minőségi bor van, sok az ismerős, mindenki mosolyog, és ez a célunk, hogy manapság olyan helyekre járjunk, ahol jól érezzük magunkat és borokat is kóstolhatunk.”

Magyarországról is érkeztek kiállítók, borkedvelők. Kiss Sari István borszakértő szerint az itt bemutatott borok kiválóak: „Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a szőlőtermesztésre, és egyre tisztább ízű, illatú fajtakarakteres borok jelennek meg.”

A csátaljai Naphegy Pincészet első alkalommal vesz részt az InterFest borfesztiválon. A fogadtatás kiváló – mondta Májer Brigitta kereskedelmi illetékes: „Közel vagyunk a határhoz, Csátalja 20-25 kilométerre van a szerb–magyar határtól, és ezért tartjuk fontosnak, hogy ne csak a mi országunkban ismerjék meg a borainkat, hanem a határ mentén vagy kicsit távolabb is ismerjék meg a borainkat.

Az InterFest jövő évi kiemelt partnerországa Magyarország.

Interfest
borfesztivál
Újvidék
Magyarország

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.