Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

„A kivándorlás megfékezéséhez beruházás kell, ahhoz pedig infrastruktúra”

2019-06-25
14:42
2019-06-25
16:39
Forrás
Szerbiai RTV
A munkaerő-kivándorlást csak akkor lehet megfékezni, ha infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor ott, ahol a kivándorlást fontolgató emberek élnek - mondta Marko Čadež a Szerbiai RTV műsorában.

A Szerbiai Gazdasági Kamara elnöke szerint a komoly befektetők csak olyan helyeken végeznek beruházást, ahol fejlett infrastruktúra van. Ez számokkal is alátámasztható, ugyanis az elmúlt két évben a Szerbiában befektető vállalatok 80 százaléka olyan vidéken nyitott céget, ahol egyebek mellet fejlett út-, elektromos és digitális hálózat van.

Marko Čadež, elnök, Szerbiai Gazdasági Kamara: „Nézzük meg Zlatibor környékét. Az a vidék hosszú évek óta nem látott befektetőket, pontosan azért, mert nincs jó infrastruktúra. Itt a nagybefektetőkre gondolok. Az emberek onnan elmennek. Ahol nincs infrastruktúra és nincsenek befektetők, onnan az emberek elmennek más vidékekre, ahol találnak munkát, vagy pedig külföldre. Amennyiben szeretnénk őket megtartani, akkor muszáj befektetnünk.”

Marko Čadež
kivándorlás

Most

23:20, Frissítve: 23:42

Remizett a Crvena zvezda idegenben

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a belgrádi Crvena zvezda Bernben a svájci Young Boys együttesével 1:1-es félidő után 2:2-es döntetlent játszott.

Népszerű