Ugrás a tartalomra
Szerb Nemzeti Bank

Komoly kihívások előtt áll Szerbia a világban zajló események miatt

2022.08.07
12:51
2022.08.07
12:56
Forrás
Tanjug
A Szerb Nemzeti Bank pedig minden eszközt bevet, hogy megőrizze a stabilitást - fogalmazott Jorgovanka Tabaković bankkormányzó.

A szerb gazdaságra és pénzügyekre hat az aszály, valamint az ukrajnai helyzet, de ennek ellenére az infláció - ami júniusra csaknem elérte a 12 százalékot - várhatóan csökkenni fog, bár erre az utolsó negyedév előtt kevés esély van - magyarázta a jegybank elnöke. Tabaković tíz éve van a nemzeti bank élén. A Politikának azt nyilatkozta, mindvégig azt tartotta szem előtt, hogy a "stabilitásnak nincs alternatívája". Hozzátette, ma még senki sem tudja, hogy a krízis recesszióba dönti-e az európai országokat, de azt már látszik, hogy Szerbiának ilyen körülmények között is reális esélye van arra, hogy gazdasági növekedést valósítson meg.

Jorgovanka Tabaković
Szerb Nemzeti Bank

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.