Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kompromisszumos megoldást ígérnek a piacosok problémájára

2022.04.18
09:51
Forrás
Pink Televízió
Aleksandar Vučić szerb államfő már nem beszélt olyan elutasítóan, mint korábban, vagyis még az is előfordulhat, hogy úgy oldják meg a helyzetet, hogy a piacosok és az állam is jól járjon.

Hetek óta tart a piaci árusok tiltakozása az ellen, hogy bevezessék az új fiskalizációs rendszert a piacokon. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy az őstermelőkre nem vonatkozik a kötelezettség, de mindenki másra, aki a piacon árul, igen. Az új rendszerre való átállás május elsején lesz.

Siniša Mali pénzügyminiszter többször is elmondta, hogy nincs kivétel, a piacosok nem vonhatják ki magukat az intézkedés alól.

Most azonban Szerbia elnöke a Pink TV vendégeként egy kicsit másképp fogalmazott. Azt mondta, meg fogják találni a kompromisszumos megoldást. Aleksandar Vučić Ana Brnabić kormányfővel már egyeztetett, és Siniša Mali pénzügyminiszterrel is fog. Az elnök elmondta, akárhogy is döntenek, az része lesz a kormány szociális politikájának.

piaci árus
piacosok
fiskalizació
Aleksandar Vučić

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.