Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Környezetvédőkkel tárgyalt Ana Brnabić

2022.01.24
16:46
2022.01.24
16:55
Forrás
Szerbiai RTV
A gornje nedeljicei Nem adjuk Jadart elnevezésű környezetvédelmi egyesület képviselőivel találkozott ma Ana Brnabić szerb miniszterelnök.

Az ülésen szóba került egyebek mellett, hogy a lítium és a bór kitermelését véglegesen betiltsák, az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatról is egyeztettek a felek - hangzott el a sajtótájékoztatón. A tárgyalás előtt Brnabić ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a múlt heti kormányülést követően visszavonták a Jadar projektre vonatkozó területrendezési tervet, továbbá, hogy a Rio Tinto céghez kapcsolódó összes engedélyt is hatályon kívül helyezték.

Végérvényesen pontot tettünk ennek az ügynek a végére, ezt az építésügyi és a környezetvédelmi minisztérium is megerősítette - tette hozzá a kormányfő.

Jadar projekt
Ana Brnabić
Rio Tinto

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű