Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Koronavírus-járvány: Csökkenő bérek, fokozódó munkanélküliség

2020-12-03
11:52
Forrás
Euronews.com
A bérek jelentős csökkenésével és a fokozódó munkanélküliséggel sújtja a koronavírus-járvány az Európai Unió munkaerőpiacát - ez derül ki az ENSZ Munkaügyi Szervezetének friss tanulmányából.

A jelentés szerint az európai országok közül Írországban, Portugáliában és Spanyolországban estek leginkább a fizetések, átlagosan 10 százalékkal. Az ENSZ adatai alapján a nőket és az alacsony bérűeket érinti legsúlyosabban a világjárvány. Az EU-ban a becslések szerint 26,5 millióan keresnek a minimálbérnél is kevesebbet, ami a keresőképes lakosság 15 százalékát teszi ki. Guy Ryder, a szervezet elnöke szerint a világjárvány által életre hívott egyenlőtlenségek olyan mértékű elszegényedést, társadalmi és gazdasági instabilitást generálhatnak, amelynek hatásai pusztítóak lehetnek. Az EU-ban a minimálbérek Luxemburgban, Írországban és Németországban a legmagasabbak, Bulgáriában, Lettországban és Észtországban pedig a legalacsonyabbak.

koronavírus-járvány
bér
munkanélküliség
Európai Unió

Most

Népszerű

Halálos kimenetelű baleset Hajdújárás és Palics között

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt ma délelőtt Palics és Hajdújárás között. A két települést összekötő felüljárón egy 53 éves férfi Ford Fiesta típusú gépkocsijával elgázolt egy 58 éves kerékpáros nőt, aki a helyszínen életét vesztette.