Ugrás a tartalomra

A koronavírus újabb következménye: drágán adják idén a gyümölcsöt

2020.06.25
18:31
2020.06.25
18:38
Forrás
Pannon RTV
Ebben az évben Szerbia 1,2-1,3 millió tonna gyümölcstermésre számíthat, amiből bőségesen jut kivitelre.

A bő termés 120-130 millió dollár exportjövedelmet biztosít az országnak - jelentette ki dr. Zoran Keserović, az újvidéki Mezőgazdasági Kar tanára.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Előrejelzése szerint a gyümölcs az idén drága lesz, ami részben a koronavírus-járvány következménye, ugyanis a fogyasztók az egészséges táplálkozásra törekedve több zöldségnövényt és gyümölcsöt vásárolnak, nem kérdezve azok árát.

Pixabay/congerdesign

Szerbiában évről évre növekszik a cseresznye-ültetvények területe, amihez a kedvező ár is hozzájárult. A nagykereskedők 2 euró körüli árat fizettek ezért a gyümölcsért. A meggy-ültetvények területe is növekszik és a 0,5 euró felvásárlási árral elégedettek lehetnek a gazdák.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A kajszi-termelők az idén nem számíthatnak kedvező eredményre, ugyanis a szerbiai barackültetvények 85%-át olyan mértékben károsította a fagy, hogy legfeljebb 25-30.000 tonnás termés várható.

gyümölcs
cseresznye
meggy
kajszi
Szerbia
kivitel

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.