Ugrás a tartalomra

A koronavírus újabb következménye: drágán adják idén a gyümölcsöt

2020.06.25
18:31
2020.06.25
18:38
Forrás
Pannon RTV
Ebben az évben Szerbia 1,2-1,3 millió tonna gyümölcstermésre számíthat, amiből bőségesen jut kivitelre.

A bő termés 120-130 millió dollár exportjövedelmet biztosít az országnak - jelentette ki dr. Zoran Keserović, az újvidéki Mezőgazdasági Kar tanára.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Előrejelzése szerint a gyümölcs az idén drága lesz, ami részben a koronavírus-járvány következménye, ugyanis a fogyasztók az egészséges táplálkozásra törekedve több zöldségnövényt és gyümölcsöt vásárolnak, nem kérdezve azok árát.

Pixabay/congerdesign

Szerbiában évről évre növekszik a cseresznye-ültetvények területe, amihez a kedvező ár is hozzájárult. A nagykereskedők 2 euró körüli árat fizettek ezért a gyümölcsért. A meggy-ültetvények területe is növekszik és a 0,5 euró felvásárlási árral elégedettek lehetnek a gazdák.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A kajszi-termelők az idén nem számíthatnak kedvező eredményre, ugyanis a szerbiai barackültetvények 85%-át olyan mértékben károsította a fagy, hogy legfeljebb 25-30.000 tonnás termés várható.

gyümölcs
cseresznye
meggy
kajszi
Szerbia
kivitel

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.