Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kortól függetlenül 5 és 17 óra között lehet dolgozni a termőföldeken

2020-03-24
13:19
2020-03-24
13:26
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben nem végzett az aznapi teendőivel a gazda, akkor még este 20 óráig lehet a földön. Igazolni kell, hogy bejegyzett gazdasággal rendelkezik, ha még kint tartózkodik a kijárási tilalom alatt.

Magyarkanizsán és Horgoson a 65 év felettiek, míg a község más településein a 70 év felettiek nem hagyhatják el otthonaikat a kijárási tilalom miatt. Azonban a község területén is sokan foglalkoznak mezőgazdasággal az idősebb korosztályból is. Az államvezetés lehetőséget adott a 65, illetve 70 év felletieknek is, hogy elvégezzék a szükséges mezőgazdasági munkálatokat annak érdekében, hogy zökkenőmentesen haladjon a mezőgazdaság minden ágazata.

A fiatalok amennyire tudják, megkímélik az idősebbeket a munkától, így van ezzel az adorjáni Vajda Attila is, aki édesapjával együtt műveli a földeket. „A mi gazdaságunkba ez a rendelet egyáltalán nem hátráltat bennünket, egyelőre legalább is nem. Reméljük, hogy nem lesz ez a rendelet hosszútávú, szigorítások meg remélem, hogy nem lesznek. Amennyiben így marad, ezekben a keretekben, mi legalább is simán bele tudunk férni, akadálymentesen tudjuk végezni a munkálatokat.”

A termelő hozzátette, hogy az őszi vetésre a közelmúltban már elszórták a műtrágyát és a jelenlegi csapadék jót tesz a vetésnek. Az éjszakai hőmérséklet az elmúlt napokban fagypont körül alakult, ez főleg a csonthéjasokra lehet veszélyes. Azonban az őszi vetésre előreláthatólag ez a -1, -2 fok nem hozhat nagyobb terméskiesést.

koronavírus
földművelés

Most

11:46

Ne hagyjuk otthon az esernyőt!

Folytatódik a változékony időjárás térségünkben. A hétvégén a napsütés mellett több helyen záporokra, helyenként zivatarokra lehet számítani.
11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.