Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Körülnéztünk a magyarkanizsai piacon is!

2023.01.22
11:47
2023.01.22
16:13
Forrás
Pannon RTV
Az árusok arra panaszkodnak, hogy csökkent a vásárlóerő.

A magyarkanizsai piacon szinte minden megtalálható. Ebben az időszakban is zöldségek, gyümölcsök széles választéka közül válogathatnak a helyiek, viszont az árusok elmondása szerint a vásárlók száma jócskán megcsappant az elmúlt időszakban.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Egy jó ebédhez vagy a heti bevásárláshoz szinte mindent meg lehet venni a magyarkanizsai piacon. Kínálat van bőven, viszont vevőből annál kevesebb. Kávai Tibor, Magyarkanizsa:
„- Vásároltam krumplit, répát, salátát is, káposztát és zöldséget.
- Ön tapasztal áremelkedést?
- Nagyjából azok az árak vannak, mint két hete, egyedül a salátánál tapasztaltam, amit múltkor 40 dinárért vettem, most láttam már 50-60 dinárért is salátát.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Konyhára való zöldségek közül is lehetett válogatni, a krumpli kilója 100-120 dinár között mozgott, egy kiló hagymát átlagosan 100 dinárért szerezhetünk be, a répa csomója 60-80, a zöldség csomója pedig 80-150 dinár között alakul. Baté Lukács, árus, Horgos: „Egyéves áraink vannak, tavaly is ugyanennyiért árultuk, mint az idén, csak annyi a különbség, hogy karácsonytól kezdve megcsappant a vásárlóerő. Azt nem tudom, hogy ez az ukrajnai háborúval kapcsolatos vagy pedig a pénztelenséggel.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai piacon a törökkanizsai Szabó Róbert jóvoltából tökmagot, tökmagolajat és héj nélküli tökmagból készült lisztet is kaphatunk, de elsősorban ipari paprika termesztésével és feldolgozásával foglalkoznak. „Az őrlemény nagyon szép, annak okán, hogy ki van válogatva, meg le van csumázva, meg szépen meg van őrölve. A paprikának kilója 2400 dinár, ennek a minőséginek.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A méz iránt szinte egész évben van kereslet, viszont Kordován Miklós méhész is érzékeli, hogy az emberek inkább az olcsóbb termékeket vásárolják. A legkelendőbb nála a virágméz. „800 dinár a legolcsóbb, a legdrágább meg 1300. Az akácméz 1300 dinár, a keverék akác és repce 1100 dinár, meg 800 dinár a virágméz.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A piacon a gyümölcsök is kelendők, a déli gyümölcsök mellett ilyenkor sokan vásárolnak almát is, aminek kilója fajtától és minőségtől függően 40 és 100 dinár között alakul.

Magyarkanizsa
piac
zöldség
gyümölcs
méz

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.