Ugrás a tartalomra
Tanjug / Tara Radovanović

Közel 3 millió utast szállított egy év alatt a gyorsvonat Újvidék és Belgrád között

2023.03.19
12:19
2023.03.19
12:30
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb közlekedési miniszter hangsúlyozta, ezzel bebizonyosodott, hogy a vasúti közlekedés a 21. században is fontos.

Közel 3 millió utast szállított egy év alatt a Sólyom. A gyorsvonat Újvidék és Belgrád között majdnem 20 ezerszer indult útnak ez idő alatt, ezzel pedig a legnépszerűbb tömegközlekedési eszközzé vált a két város között ingázók körében - nyilatkozta a szerb közmédiának Goran Vesić.

A szerb közlekedési miniszter hozzátette, 2024 végére elkészül az Újvidék és Szabadka közötti 108 kilométer hosszú gyorsvasúti összeköttetés, négy év múlva pedig a Belgrád és Niš között is utazhatnak a lakosok gyorsvonattal. 2030-ig Szerbia mintegy 500 kilométeres gyorsvasúti hálózattal fog rendelkezni - mondta a miniszter.

Sólyom
gyorsvonat
Goran Vesić

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.