Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Kraljevói gyár építésén járt Aleksandar Vučić

2018-10-21
18:51
2018-10-21
20:12
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő ma Kraljevóba látogatott, ahol az Eurotay textilgyár építési munkálatai zajlanak.

A gyár 2500 embernek ad majd munkát. Aleksandar Vučić elmondta, sok erőt fektettek abba, hogy ez a török befektetés megvalósulhasson. A gyárat várhatóan jövő tavasszal vagy a nyár elején nyitják meg. A befektetés értéke 35 millió euró.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Remélem, hogy még több török vállalat és török turista érkezik majd Szerbiába. Nincs semmi, ami ma szétválasztana minket, ezért nagyon fontos, hogy még nagyobb tiszteletet mutassunk egymás iránt. A tisztelettel jön a bizalom és még sok minden más, de mindkét oldalnak az az érdeke, hogy a kapcsolatok még jobbak legyenek.”

Aleksandar Vučić
Kraljevo
Eurotay

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.