Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A kukorica felvásárlási áráról döntöttek

2018-10-19
13:08
Forrás
Pannon RTV
12 ezer tonna kukorica felvásárlásáról döntött a Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága. A termény ára áfával együtt 17 dinár 50 para.

A tengeri nedvességtartalma nem haladhatja meg a 14 százalékot és egészséges, azaz mikotoxinoktól mentes kell, hogy legyen. A határozat szerint bejegyzett gazdaságok, földműves szövetkezetek és felhatalmazott tárolók kínálhatják fel a terményt. Egy-egy bejegyzett gazdaság legkevesebb 10, míg legtöbb 100 tonnát, míg a szövetkezet legfeljebb 1000 tonnát kínálhat fel az árutartalékoknak. Az érdeklődők hétfőtől, október 22-től jelentkezhetnek a terménytőzsdén.

kukorica
Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága
felvásárlási ár

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.