Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A kukorica felvásárlási áráról döntöttek

2018-10-19
13:08
Forrás
Pannon RTV
12 ezer tonna kukorica felvásárlásáról döntött a Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága. A termény ára áfával együtt 17 dinár 50 para.

A tengeri nedvességtartalma nem haladhatja meg a 14 százalékot és egészséges, azaz mikotoxinoktól mentes kell, hogy legyen. A határozat szerint bejegyzett gazdaságok, földműves szövetkezetek és felhatalmazott tárolók kínálhatják fel a terményt. Egy-egy bejegyzett gazdaság legkevesebb 10, míg legtöbb 100 tonnát, míg a szövetkezet legfeljebb 1000 tonnát kínálhat fel az árutartalékoknak. Az érdeklődők hétfőtől, október 22-től jelentkezhetnek a terménytőzsdén.

kukorica
Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága
felvásárlási ár

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.