Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A kukorica hozama 8 és fél tonna körül várható

2020.10.05
13:16
Forrás
Vajdasági RTV
Átlagosan 8 és fél tonna kukoricahozamra számítanak hektáronként az észak-bácskai termelők.

Mostanra a termőföldek több mint 60 százalékáról megtörtént a gabona betakarítása. A májusi esőnek köszönhetően egyes parcellákon akár 10 tonna hozamra is számíthatnak a gazdák, míg más földeken a hozam az átlagos alatt marad. Ennek ellenére a gazdák jó bevételben reménykedhetnek, ugyanis a gabona átvételi ára 20 százalékkal magasabb, mint amennyi tavaly volt. A következő héten pedig megkezdődik az árpa, majd a búza vetése. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a jó hozamok érdekében ajánlott jó minőségű vetőmagot használni. 

kukorica
hozam
gabona

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően