Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Ádám

Kukorica vetőmag a termelőknek

2020-04-06
19:01
2020-04-06
19:54
Forrás
Pannon RTV
Útjára indul az a 15 tonna kukorica vetőmag, amelyet az idősebb vajdasági termelők kapnak kézhez segítségül a rendkívüli helyzetre és a kijárási tilalomra való tekintettel.

Összesen 15 tonnányi kukorica vetőmagot biztosít a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége a rendkívüli helyzetben leginkább kiszolgáltatott vajdasági kistermelők részére. A Vigyázzunk egymásra! akció keretén belül a vetőmagot öt vállalkozó biztosította és mintegy 1500, zömében idősebb korosztályú termelőnek nyújtanak ezáltal segítséget.

Pannon RTV/ Molnár Ádám

Útjára indul az a 15 tonna kukorica vetőmag, amelyet az idősebb vajdasági termelők kapnak kézhez segítségül a rendkívüli helyzetre és a kijárási tilalomra való tekintettel. Szalkai Nemes Valéria, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége közgyűlésének elnöke kihangsúlyozta, a több mint 7 ezer délvidéki magyar mezőgazdasági termelőből 1500 idős gazdát tudnak így támogatni: „1500 kistermelőnek, idős termelőnek tudunk ezen akción belül egy-egy zsák vetőmagot eljuttatni házhoz, amelyet a napokban fognak az aktivistáink lebonyolítani és bízunk abban, hogy ezzel is, és sok más törekvésünkkel is a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége részéről, falugazdászaik részéről segíteni tudunk a termelőknek is.”

Pannon RTV/ Molnár Ádám

Öt vajdasági vállalkozó adományából gyűlt össze a 15 tonna kukorica vetőmag és az 5 hektár alatt termelő gazdák részesülhettek benne. Az egy zsáknyi mennyiség 3,5-4 ezer dinár értékű, viszont Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte, nem a támogatás értéke a legfontosabb ebben a helyzetben, hanem maga a gondoskodás.

Pannon RTV/ Molnár Ádám

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ebben a tekintetben nem biztos, hogy az adománynak a pénzügyi értéke az ami a legfontosabb, hanem azt gondolom, hogy az odafigyelés és a gondoskodás, a segítés, különösen, ha figyelembe vesszük azt, hogy a támogatottaknak durván több háromnegyede 55 évnél idősebb, a 65 évnél idősebbeknek a száma pedig ezen a számon belül is megközelítőleg 80 százalék.”

A vetőmagokat ezen a héten minden termelő meg fogja kapni, amit mezőgazdasági szervezet falugazdászai juttatnak el Vajdaság szinte minden területére, beleértve a szórványtelepüléseket is.

kukorica
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
koronavírus
kijárási korlátozás
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége
Szalkai Nemes Valéria

Most

17:19, Frissítve: 17:30

Online kerekesszékes edzésprogramot mutattak be

Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló, határon átnyúló együttműködési program Inter Pingpong 3 elnevezésű projektje szerbiai és magyarországi diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolókat ölel fel.

Népszerű