Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kúlán gyártott fertőtlenítőszer is hatékony a koronavírussal szemben

2020.10.28
22:10
Forrás
Pannon RTV
Tanúsítványt kapott egy kúlai fertőtlenítőszereket gyártó cég arról, hogy az általuk gyártott egyik termék minden vírust elpusztít, így a koronavírus elleni harcban is 100 százalékban hatékony.

A kúlai Sigma cégben olyan biocid fertőtlenítőt állítottak elő, amely megkapta egy Európai Unióban akkreditált laboratórium hivatalos bizonylatát, miszerint minden vírust elpusztít, köztük a koronavírust is. A szer összetételét több belgrádi és újvidéki tudományos intézmény együttműködésével állították össze.

A bizonylattal a fertőtlenítő koncentrált változata rendelkezik, amit üzemek, egészségügyi intézmények fertőtlenítésére használnak. Eddig ebből több mint 1,5 millió litert használtak el Szerbia-szerte.

A cégnek jelenleg további két termékét is tesztelik.

Kúla
Sigma
koronavírus
fertőtlenítőszer

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű