Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kúlán gyártott fertőtlenítőszer is hatékony a koronavírussal szemben

2020-10-28
22:10
Forrás
Pannon RTV
Tanúsítványt kapott egy kúlai fertőtlenítőszereket gyártó cég arról, hogy az általuk gyártott egyik termék minden vírust elpusztít, így a koronavírus elleni harcban is 100 százalékban hatékony.

A kúlai Sigma cégben olyan biocid fertőtlenítőt állítottak elő, amely megkapta egy Európai Unióban akkreditált laboratórium hivatalos bizonylatát, miszerint minden vírust elpusztít, köztük a koronavírust is. A szer összetételét több belgrádi és újvidéki tudományos intézmény együttműködésével állították össze.

A bizonylattal a fertőtlenítő koncentrált változata rendelkezik, amit üzemek, egészségügyi intézmények fertőtlenítésére használnak. Eddig ebből több mint 1,5 millió litert használtak el Szerbia-szerte.

A cégnek jelenleg további két termékét is tesztelik.

Kúla
Sigma
koronavírus
fertőtlenítőszer

Most

15:24, Frissítve: 17:22

Négy éve indult el a Kalamáris

A Pannon Televízió műsorában neves magyar írók és világirodalmi alkotók remekművei születnek újjá óvodások és általános iskolások szavalásával. A Kalamárist minden délután 18 óra 55 perckor láthatják a nézők.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.