Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Flickr.com

Kulcsfontosságú európai gyártóközponttá válhat az inđijai gumigyár

2019-07-30
16:01
2019-07-30
16:11
Forrás
Szerbiai RTV
Hivatalos honlapján is megerősítette a japán Toyo Tires cég, hogy gyártelepet építenek Szerbiában, a vajdasági Inđija területén.

Utas, illetve kis teherbírású gépjárműveknek gyártanak majd gumikat, előtte azonban a nemrég Japánban és Malajziában legyártott termékeiket szállítják le az európai piacra - olvasható a cég honlapján.

Szerbia 2022-től kap fontos szerepet a gyártásban, és válik majd minden bizonnyal kulcsfontosságú európai gyártóközponttá - tették hozzá. A szerbiai gyár internetes megoldásokkal ellátott "okos gyárként" működik majd.

Szerbia elvállalta, hogy minden segítséget megad a japán cégnek. A Toyo 2020 májusában kezdi meg a gyár építését, 2022 januárjában tervezik a gyártás megkezdését, az első tervek szerint 2023 nyaráig ötmillió gumitabroncsot készítenek majd el.

Inđija
Toyo Tires
gumi
gumigyár

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.