Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kulcsfontosságú kérdésekről egyeztetett a magyar-szerb gazdasági vegyesbizottság

2019-11-12
21:04
Forrás
Pannon RTV
Kiemelt téma volt a Szeged-Szabadka vasútvonal, a határátjárók működése és a tehergépkocsik várakozási ideje.

Ma délelőtt egyeztetett a magyar-szerb gazdasági vegyesbizottság is, kulcsfontosságú kérdésekről tárgyaltak – mondta ma Budapesten Kern Imre. Az építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési államtitkár hozzátette, ezekről a kérdésekről holnap a két küldöttség tárgyalni fog.

Kern Imre, építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési államtitkár, Szerbia: „Kiemelt szerepet kapott ebben a protokollban a Szeged-Szabadka vasútvonal felújításával kapcsolatos folyamat, a határátjárók működési idejének meghosszabbítása, illetve komoly tárgyalásokat folytattunk a magyar belügyminisztérium és vámhatóságokkal abból a célból, hogy lerövidüljenek a várakozási határidők főleg a tehergépkocsik számára. Én azt hiszem, hogy nagyon komoly előmozdulás van kilátásban ezen a téren, és reméljük, hogy nagyon gyorsan javul majd a helyzet, nagyobb kapacitások beindításával főleg a Röszke-Horgos határátjárón.”

magyar-szerb
vegyesbizottság

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.