Ugrás a tartalomra

A legnagyobb fizetésemelésre a falusi tanítók számíthatnak

2018.08.09
09:54
Forrás
Magyar Szó
A falusi tanítókra, az elmegyógyászokra, a főnővérekre vár a legnagyobb béremelés januártól - írja a belgrádi sajtó.

A Večernje novosti Mladen Šarčević, az oktatásügyi tárca vezetőjének korábbi nyilatkozataira alapozva jelentette meg, hogy a legnagyobb fizetésemelésre a falusi tanítók számíthatnak, mert ők dolgoznak a legrosszabb körülmények között. A Blic szerint az egészségügyben az elmegyógyászoknak, az egészségházak főnővéreinek és az elsősegély-szolgálat sofőrjeinek emelik meg legnagyobb mértékben a bérét. A koefficiensekről szóló rendelet elfogadása szeptember végére várható. Az egyik prioritást élvező szektor mindenképpen a tanügy, ahol a legmagasabb tisztségen levők és a legnagyobb tapasztalattal rendelkezők akár 75 000 dinárt is kereshetnek. A mostani szorzószámok szerint a fizetési osztályok bevezetésekor a bérek a tanügyben 49 500 és 67 000 dinár közöttiek lesznek. Az egészségügyi dolgozók átlagosan 10 százalék körüli béremelésre számíthatnak.

bérek
tanító
elmegyógyász
főnővér

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.