Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Legutóbb három hete emelkedett a sertésből származó termékek ára

2018-07-20
14:18
2018-07-20
16:45
Forrás
Pannon RTV
A marhahússal ellentétben a disznóhús az utóbbi két hétben nem drágult meg számottevően.

A csontozott sertéscomb ára korábban is 460 és 490 dinár között volt. Legutóbb három hete drágultak meg a sertésből származó termékek, de azóta a zentai hentesüzletek többségében a húsok ára változatlan.

Vicei Ilona mélyhűtőjében jelenleg nincs sertéshús. A zentai nyugdíjas elmondása szerint az elmúlt hónapokban egyre ritkábban készít ebédet marhahúsból vagy disznóhúsból. „Baromfiból főzök. Tanyai baromfiból. Ezt általában olcsóbban meg tudom venni. Finomabb is. De a disznóhús hiányzik. Nem tudok töltött paprikát és töltött káposztát készíteni a baromfi húsából. Úgyhogy nem annyi húst fogunk enni, mint eddig.”

 

A Zentán található hentesüzletek nagy részében a sertéshús ára a legutóbbi drágulás óta stagnál. Belec Csaba hentes szerint a héten néhány termék ára még csökkent is. „A karaj 389 dinár, a nyakas karaj 409 dinár, a comb pedig 449 dinár. Ezek az új árak. Korábban 469 dinár volt a comb, 439 volt a nyakas karaj, 409 pedig a karaj.”

Csernák János és családja 70 anyakocát tart Törökfalun. A gazdálkodók szerint a jelenlegi értékesítési árak kedveznek a tenyésztőknek. „Jelenleg a hízó ára az 145 dinár plusz az adó. A malac ára 210-220 dinár körül mozog. Úgy gondolom, az értékesítési árral nincs nagy probléma. Kereslet is mindig van. A jó disznót mindig könnyű eladni.”

A tenyésztő hozzátette, a fennmaradásukhoz folyamatosan bővíteniük kell az állományt, hiszen a bevétel csak így fedezi a kiadásokat.

disznó
sertés
hús
ár

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.