Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Legutóbb három hete emelkedett a sertésből származó termékek ára

2018-07-20
14:18
2018-07-20
16:45
Forrás
Pannon RTV
A marhahússal ellentétben a disznóhús az utóbbi két hétben nem drágult meg számottevően.

A csontozott sertéscomb ára korábban is 460 és 490 dinár között volt. Legutóbb három hete drágultak meg a sertésből származó termékek, de azóta a zentai hentesüzletek többségében a húsok ára változatlan.

Vicei Ilona mélyhűtőjében jelenleg nincs sertéshús. A zentai nyugdíjas elmondása szerint az elmúlt hónapokban egyre ritkábban készít ebédet marhahúsból vagy disznóhúsból. „Baromfiból főzök. Tanyai baromfiból. Ezt általában olcsóbban meg tudom venni. Finomabb is. De a disznóhús hiányzik. Nem tudok töltött paprikát és töltött káposztát készíteni a baromfi húsából. Úgyhogy nem annyi húst fogunk enni, mint eddig.”

 

A Zentán található hentesüzletek nagy részében a sertéshús ára a legutóbbi drágulás óta stagnál. Belec Csaba hentes szerint a héten néhány termék ára még csökkent is. „A karaj 389 dinár, a nyakas karaj 409 dinár, a comb pedig 449 dinár. Ezek az új árak. Korábban 469 dinár volt a comb, 439 volt a nyakas karaj, 409 pedig a karaj.”

Csernák János és családja 70 anyakocát tart Törökfalun. A gazdálkodók szerint a jelenlegi értékesítési árak kedveznek a tenyésztőknek. „Jelenleg a hízó ára az 145 dinár plusz az adó. A malac ára 210-220 dinár körül mozog. Úgy gondolom, az értékesítési árral nincs nagy probléma. Kereslet is mindig van. A jó disznót mindig könnyű eladni.”

A tenyésztő hozzátette, a fennmaradásukhoz folyamatosan bővíteniük kell az állományt, hiszen a bevétel csak így fedezi a kiadásokat.

disznó
sertés
hús
ár

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.
16:13

Az Etnopolisban pezseg az élet

Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.