Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Legutóbb három hete emelkedett a sertésből származó termékek ára

2018-07-20
14:18
2018-07-20
16:45
Forrás
Pannon RTV
A marhahússal ellentétben a disznóhús az utóbbi két hétben nem drágult meg számottevően.

A csontozott sertéscomb ára korábban is 460 és 490 dinár között volt. Legutóbb három hete drágultak meg a sertésből származó termékek, de azóta a zentai hentesüzletek többségében a húsok ára változatlan.

Vicei Ilona mélyhűtőjében jelenleg nincs sertéshús. A zentai nyugdíjas elmondása szerint az elmúlt hónapokban egyre ritkábban készít ebédet marhahúsból vagy disznóhúsból. „Baromfiból főzök. Tanyai baromfiból. Ezt általában olcsóbban meg tudom venni. Finomabb is. De a disznóhús hiányzik. Nem tudok töltött paprikát és töltött káposztát készíteni a baromfi húsából. Úgyhogy nem annyi húst fogunk enni, mint eddig.”

 

A Zentán található hentesüzletek nagy részében a sertéshús ára a legutóbbi drágulás óta stagnál. Belec Csaba hentes szerint a héten néhány termék ára még csökkent is. „A karaj 389 dinár, a nyakas karaj 409 dinár, a comb pedig 449 dinár. Ezek az új árak. Korábban 469 dinár volt a comb, 439 volt a nyakas karaj, 409 pedig a karaj.”

Csernák János és családja 70 anyakocát tart Törökfalun. A gazdálkodók szerint a jelenlegi értékesítési árak kedveznek a tenyésztőknek. „Jelenleg a hízó ára az 145 dinár plusz az adó. A malac ára 210-220 dinár körül mozog. Úgy gondolom, az értékesítési árral nincs nagy probléma. Kereslet is mindig van. A jó disznót mindig könnyű eladni.”

A tenyésztő hozzátette, a fennmaradásukhoz folyamatosan bővíteniük kell az állományt, hiszen a bevétel csak így fedezi a kiadásokat.

disznó
sertés
hús
ár

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.