Ugrás a tartalomra
TANJUG/ TANJA VALIC

Lehelyezték a Drina folyón épülő Buk Bijela nevű vízierőmű alapkövét

2021.05.17
14:09
Forrás
Tanjug
Együttes ülést tartott Szerbia és a Boszniai Szerb Köztársaság kormánya.

Ana Brnabić szerb kormányfő és boszniai kollégája, Radovan Višković a két állam közötti gazdasági kapcsolatokról és projektekről tárgyalt. A miniszterek és államtitkárok kétoldali megbeszéléseket tartottak.

Lehelyezték a Drina folyón épülő Buk Bijela nevű vízierőmű alapkövét is, amelyet mintegy 220 millió euró értékben közösen építi fel Szerbia és a Boszniai Szerb Köztársaság.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök elmondta, folyamatosan támogatják anyagilag a Boszniai Szerb Köztársaságot. A vízierőmű, a trebinjei reptér és a Rača-Bijeljina autópálya esetében további 484 millió eurót fektet be Szerbia.

"2014-től eddig, adományok révén 48 önkormányzat projektjeit finanszíroztuk a Boszniai Szerb Köztársaságban, több mint 82 millió euró értékben. 2021-ben és 2022-ben is folytatjuk az anyagi támogatás folyósítását. Mindez összesen egymilliárd eurónyi támogatást jelent, amit Szerbia kisebb mértékben adományoz, vagy leginkább befektetésként valósít meg a Boszniai Szerb Köztársaságban végrehajtandó projektek esetében."

Ana Brnabić
Szerbia
Boszniai Szerb Köztársaság
együttműködés

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.