Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lehelyezték a Hotel Experience szálloda alapkövét Óbecsén

2021.03.04
18:07
2021.03.04
22:34
Forrás
Pannon RTV
A nyugat-európai szintű wellness-szolgáltatásokat nyújtó központ többek között minigolf pályával, e-quadokkal és más extrém sportolási lehetőségekkel várja majd vendégeit.

Ma délután lehelyezték a Hotel Experience szálloda alapkövét Óbecsén. 180 négyzetméteres wellness részleg és 44 négyzetméteres konditerem is rendelkezésre áll majd. Exkluzív étterem és napozóterasz is lesz a 84 férőhelyes komplexumban. Az Arthur Bergmann Budapest Kft. és az Obrok Food Kft. közös projektje az óbecsei beruházás, ami a magyar kormány támogatásával valósul meg a Prosperitati Alapítványon keresztül. Gál Miklós, az Arthur Bergmann csoport vezetője szerint ez egy közös szerb-magyar siker: „Itt egy 2,5 millió eurós összköltségvetésű projektről van szó, a csoport méretéhez képest ez az egyik legkisebb projektünk, de ez egy pionír projekt. Szeretnénk Vajdaság területén nagyobb projektekbe is belevágni, ehhez nekünk tapasztalatot kell szereznünk itt a mindennapi működésben, akár egy beruházás levezetésében.”

Pannon RTV

Dragan Tošić óbecsei polgármester elmondta, hogy a beruházás a helyi idegenforgalmi fejlesztések fontos része: „Nekünk nincs elegendő szálláshely kapacitásunk, ez az Óbecsére tervezett idegenforgalmi fejlesztések miatt nagyon fontos a számunkra. Ez a kezdete az Óbecsén tervezett beruházásoknak. Polgármesterként nagyon elégedett vagyok, hogy Óbecsén épül meg ez a szálloda.”

Pásztor István beszédében emlékeztetett, hogy Szerbia gazdasága a világjárvány ellenére mindössze 1,3 százalékkal esett vissza. Véleménye szerint ha a vírust legyőzzük 6-7 százalékos gazdasági növekedés várható az országban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke köszönetet mondott azoknak a vállalkozóknak, akik beruháztak a várhatóan 2022-ben elkészülő óbecsei szálloda kiépítésébe.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ahhoz kellett nagy bátorság, hogy valaki a saját pénzéből 180 millió dinárt kockára tegyen annak érdekében, hogy egy 300 millió dináros nagyberuházásnak az elindításának a komolyságát bizonyítsa. Szeretnék ezért köszönetet mondani azoknak, akik ennek az elképzelésnek a letéteményesei, akik arccal, pénzzel, tevékenységgel, múlttal és jövőbe vetett hittel álltak e mögé a projekt mögé. Külön szeretnék köszönetet mondani Gál Miklós úrnak. Azt gondolom, hogy figyelembe véve ezt a projektet is és egyéb tervben levő projekteket, nagy kalandokra készülünk közösen.”

Az eseményen mások mellett jelen volt még Csallóközi Eszter, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának főkonzulja és Juhász Bálint a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője is. A szálloda várhatóan 2022-re épülhet fel.

Közügyek: Négycsillagos szálloda épül Óbecsén a magyar kormány támogatásával.

Hotel Experience
Óbecse
Prosperitati
Prosperitati Alapítvány
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!