Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Lehet, hogy Szerbia lesz az egérút az uniós áruk számára Oroszország irányába”

2022.02.28
21:50
2022.02.28
22:06
Forrás
Pannon RTV
Közgazdászt kérdeztünk arról, hogy a háború, illetve az Oroszország elleni szankciók milyen hatással lehetnek a szerbiai gazdaságra.

Az ukrán-orosz háborúnak súlyos gazdasági következményei vannak a két érintett ország, de az egész régió, sőt az egész világ számára. Hogy Szerbia számára ez mit hozhat, arról dr. Ricz András közgazdász beszélt a Közügyekben.

”Nagyjából éves szinten egymilliárd dollárnyi Szerbia exportja Oroszország irányába. Ennek 10 százaléka alma. Ez minket is érint a környéken, mivel nagyon sok almatermelő van. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a 10 legnagyobb szerbiai exportőrből 9 uniós vállalat. Itt is látszik, hogy az Európai Unió előnyt élvez abból, hogy Szerbia és Oroszország között szabadkereskedelmi megállapodás van. Lehet, hogy Szerbia lesz az egérút az uniós áruk számára, amellyel Oroszország felé tud mozogni. Viszont nem szabad azt sem elfelejtenünk, hogy megnehezült a szállítás” - mondta dr. Ricz András.

Ukrajna
haború
Ricz András

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.