Ugrás a tartalomra
Svájci frank
Pixabay/Elionas

Leírhatják a svájci frank hitelesek tartozásának 40%-át

2019-04-11
11:19
Forrás
Novosti
Megoldódni látszik a svájci frank hiteleseket érintő egy évtizede húzódó probléma. A Novosti napilap szerint a hitelesek jelenlegi tartozásának 40 százalékát leírnák.

Ezentúl euró alapú lenne a hitel, a kamatláb pedig 3,5 százalék. Az újság információi szerint számos részletet kell még egyeztetni. A vita egyelőre a tartozás pontos leírása körül folyik. A jogi részletek összehangolásáról szóló tárgyalások már ma folytatódnak. A svájci frank hitelesek adóssága jelenleg 540 millió eurót tesz ki, ebből 189 és 216 millió euró közt lévő összeget engednének el, attól függően, hogy 35 vagy 40 százalékról van szó. Aleksandar Vučić szerb államfő március végén tett ígéretet arra, hogy megpróbál megoldást találni a svájci frank alapú hitelesek számára, miután személyesen is találkozott a Belgrádban tüntető hitelesekkel.

svájci frank
hitel

Most

07:30, Frissítve: 07:38

Itt az afrikai meleg

Rendkívül magas hőmérsékletre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Egyes helyeken ma a csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 fokot is. Erős UV-sugárzás lesz napközben.
21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.