Ugrás a tartalomra
Svájci frank
Pixabay/Elionas

Leírhatják a svájci frank hitelesek tartozásának 40%-át

2019-04-11
11:19
Forrás
Novosti
Megoldódni látszik a svájci frank hiteleseket érintő egy évtizede húzódó probléma. A Novosti napilap szerint a hitelesek jelenlegi tartozásának 40 százalékát leírnák.

Ezentúl euró alapú lenne a hitel, a kamatláb pedig 3,5 százalék. Az újság információi szerint számos részletet kell még egyeztetni. A vita egyelőre a tartozás pontos leírása körül folyik. A jogi részletek összehangolásáról szóló tárgyalások már ma folytatódnak. A svájci frank hitelesek adóssága jelenleg 540 millió eurót tesz ki, ebből 189 és 216 millió euró közt lévő összeget engednének el, attól függően, hogy 35 vagy 40 százalékról van szó. Aleksandar Vučić szerb államfő március végén tett ígéretet arra, hogy megpróbál megoldást találni a svájci frank alapú hitelesek számára, miután személyesen is találkozott a Belgrádban tüntető hitelesekkel.

svájci frank
hitel

Most

13:58, Frissítve: 14:23

Változékony, szeles idő lesz

Kedden a szokásosnál alacsonyabb hőmérséklet vár ránk. Szerdától némi felmelegedés lehet. Szerbia egyes részein sárga riasztás van érvényben a zivatarok miatt.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.