Ugrás a tartalomra
mojaprvaplata.gov.rs

Lejár a jelentkezési határidő az Első fizetésemre

2020.11.07
13:29
2020.11.07
15:40
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány által meghirdetett Első fizetésem programra való jelentkezés határideje vasárnap éjfélkor jár le.

Eddig mintegy 20 000 pályázat érkezett a mojaprvaplata.gov.rs portálon keresztül. 14 és félezren konkrétan meghatározták, melyik felkínált munkáltatónál, milyen munkakörben szeretnének dolgozni. Ezt egyébként is kötelező feltüntetni, így akik ezt elmulasztották, holnap éjfélig még pótolhatják. A programot a kormány pénzeli kilenc hónapon keresztül, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közreműködésével. Zoran Martinović kiemelte: nagyjából tízezer érdeklődőre számítottak, ehhez képest kétszeres a túljelentkezés. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója a szerb közmédia vendégeként elmondta, hogy legalább középfokú végzettségű munkanélküliek pályázhatnak, a jelentkezők 60 százalékát ők is teszik ki. Ez a százalékarány pedig nagyjából megfelel a munkáltatók igényeinek is.

Zoran Martinović, igazgató, Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat: „A legtöbb pályázó adminisztrációs, közgazdasági, jogi, és egészségügyi munkakörökre nyújtotta be igényét, illetve a műszaki és technológiai tudományok szektorából is. Meglátjuk majd, hogyan alakul mindez, hiszen sokan az utolsó pillanatban jelentkeznek. Az, ami fontos, hogy már 3500 személy ki is lett választva a munkáltatók részéről ennek a projektnek a keretében, tehát a 14.500 pályázó közül, aki konkrét munkahelyet jelölt meg.”

Első fizetésem
program
gazdaság
fizetés
határidő
jelentkezés
Zoran Martinović
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.