Ugrás a tartalomra
Tanjug/Andrija Vukelic

Lerakták a Kyungshin Cable gyár alapkövét Smederevska Palankán

2020.05.27
13:27
2020.05.27
17:49
Forrás
Pannon RTV
A beruházás értéke több mint 20 millió euró. A gyárat a helyi ipari övezetben építik ki. A tervek szerint a cég több mint 700 embert foglalkoztat majd.

Az elmúlt 60 évben egyébként ez az első nagyberuházás Smedervska Palankán - hangzott el az eseményen, amelyen a szerb elnök, Aleksandar Vučić is részt vett. Hat hónap múlva itt egy csodálatos gyár lesz - hangsúlyozta.

Tanjug/Andrija Vukelic

A vállalatot 1974-ben alapították, amely a koreai piacon vezető szerepet tölt be az autóipari elektronikai alkatrészeinek gyártásában. A koreai befektetések minden országnak hatalmas előrelépést jelentenek - mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfő hozzátette, Szerbiának több konkurenciája is volt a régióban, de végül megszerezte a beruházást: „Három másik országgal voltunk versenyben, Törökországgal, Bulgáriával és Albániával. Mindenki jó feltételeket kínált, megpróbálta magához vinni a Kyungshint, Szerbia nyert. Smederevska Palanka nyert.”

Tanjug/Andrija Vukelic

A szerb államfő egyebek mellett más Smederevska Palanka-i beruházásokról is beszélt. Az elmúlt időszakban útfelújítások zajlottak, valamint a helyi közkórházat is fejlesztették.

Aleksandar Vučić hozzátette: „Igyekeztünk változtatni a dolgokon, megjavítottuk az utat, amelyen most jöttünk mi és maguk is, ez egy új út. Teljesen felújított, évtizedek óta vártunk erre. Befektetünk 25, a felszerelésekkel együtt 30 millió eurót a kórház fejlesztésére, a Smederevska Palanka-i Közkórházba.”

Tanjug/Andrija Vukelic

A jövőben pedig még több pénzt szeretnének a körzetben lévő utakra költeni - tette hozzá Vučić. Leszögezte, a mostani és a jövőbeli befektetések nemcsak Smederevska Palanka lakosainak, hanem a környező településeken élőknek is előnyére válik majd.

Kyungshin Cable
Smederevska Palanka
Aleksandar Vučić

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.