Ugrás a tartalomra
Tanjug/Andrija Vukelic

Lerakták a Kyungshin Cable gyár alapkövét Smederevska Palankán

2020-05-27
13:27
2020-05-27
17:49
Forrás
Pannon RTV
A beruházás értéke több mint 20 millió euró. A gyárat a helyi ipari övezetben építik ki. A tervek szerint a cég több mint 700 embert foglalkoztat majd.

Az elmúlt 60 évben egyébként ez az első nagyberuházás Smedervska Palankán - hangzott el az eseményen, amelyen a szerb elnök, Aleksandar Vučić is részt vett. Hat hónap múlva itt egy csodálatos gyár lesz - hangsúlyozta.

A vállalatot 1974-ben alapították, amely a koreai piacon vezető szerepet tölt be az autóipari elektronikai alkatrészeinek gyártásában. A koreai befektetések minden országnak hatalmas előrelépést jelentenek - mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfő hozzátette, Szerbiának több konkurenciája is volt a régióban, de végül megszerezte a beruházást: „Három másik országgal voltunk versenyben, Törökországgal, Bulgáriával és Albániával. Mindenki jó feltételeket kínált, megpróbálta magához vinni a Kyungshint, Szerbia nyert. Smederevska Palanka nyert.”

A szerb államfő egyebek mellett más Smederevska Palanka-i beruházásokról is beszélt. Az elmúlt időszakban útfelújítások zajlottak, valamint a helyi közkórházat is fejlesztették.

Aleksandar Vučić hozzátette: „Igyekeztünk változtatni a dolgokon, megjavítottuk az utat, amelyen most jöttünk mi és maguk is, ez egy új út. Teljesen felújított, évtizedek óta vártunk erre. Befektetünk 25, a felszerelésekkel együtt 30 millió eurót a kórház fejlesztésére, a Smederevska Palanka-i Közkórházba.”

A jövőben pedig még több pénzt szeretnének a körzetben lévő utakra költeni - tette hozzá Vučić. Leszögezte, a mostani és a jövőbeli befektetések nemcsak Smederevska Palanka lakosainak, hanem a környező településeken élőknek is előnyére válik majd.

Kyungshin Cable
Smederevska Palanka
Aleksandar Vučić

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.
15:21, Frissítve: 17:08

A kézi aratás fortélyai

Az égiek kegyesek voltak ma a muzslyaiakhoz: a változékony idő ellenére a Müller János tanyája melletti búzaföldön sikerült megtartani a 37. aratóversenyt.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.