Ugrás a tartalomra
Pixabay/ulleo

Lesz elég élesztő a boltokban, nem kell otthon felhalmozni

2020-03-24
08:28
Forrás
Magyar Szó
A zentai Biospringer RS Kft. tegnap óta teljes kapacitással dolgozik, így a kis csomagolású nyers élesztő előállítását négyszeresére növeli.

A pékek folyamatosan látják el a fogyasztókat kenyérrel és pékáruval, eddig nem volt fennakadás. A pékségek számára készülő félkilós élesztő termelését is a duplájára növeli a francia tulajdonban lévő zentai élesztőgyár. A zentai élesztőgyár a tervek szerint képes lesz a havi 900 tonna élesztő előállítására, ami a szerbiai piac szükségleteit ki tudja elégíteni. A gyár a piac igényeihez alkalmazkodva módosította a termékkínálatát, és biztosítani tudja a kereskedelmi hálózatok és üzletek folyamatos ellátását. A gyár arra kéri a fogyasztókat, hogy ne hozzanak létre mesterséges hiányt, és ne halmozzanak élesztőből készleteket, mert van elég élesztő, a gyár a megnövekedett szükségletet is ki tudja elégíteni. Az elmúlt hetekben a kisebb kiszerelésű élesztő iránt ötszörösére nőtt az érdeklődés, és emiatt keletkezett az élesztőhiány.

élesztő
gyár
hiánycikk
felhalmozás

Most

08:43, Frissítve: 08:50

Több katonaiskola lesz Magyarországon

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölte a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium.

Népszerű