Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Csipak Edvin

Lesz tankolnivaló

2022.03.04
15:29
2022.03.04
16:24
Forrás
Pannon RTV
Az energiaügyi tárca illetékese azt mondta, felkészültek, van elég üzemanyag Szerbiában, hiszen az energiaválság nem most kezdődött.

Van elég kőolajszármazék Szerbiában, nincs szüksége a lakosságnak az üzemanyag felhalmozására - mondta Raša Kojčić energetikai segédminiszter. Hozzátette, az állam készen állt erre az időszakra, és - mint mindig - most is elegendő mennyiségű kőolajszármazékot tud biztosítani. Az egyes kutakon bevezetett intézkedések kapcsán azt mondta, az illetékes felügyelőség már szabott ki büntetéseket, amelyek értéke 50 ezer és 2 millió dinár között mozog, és akár 6 hónapra is bezárhatják az adott kutat.

Raša Kojčić, energetikai segédminiszter, Szerbia: „Szerbia készen állt erre az időszakra. Ennek megfelelően elegendő energiahordozót biztosítottunk. Napokra lebontva, 60 napra elegendő gázolaj, 60 napra elegendő benzin és ólommentes benzin, 122 napra elegendő fűtőolaj, 23 napra elegendő cseppfolyósított földgáz, valamint 180 napra elegendő kerozin áll rendelkezésünkre. Tehát készen állunk. Készen állunk szembenézni ezzel a helyzettel, hiszen az energiaválság már közel egy éve velünk van.”

benzin
üzemanyag
benzinkút
gáz
energia
felkészülés
Raša Kojčić

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.