Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Logisztikai vámterminált adtak át Szabadkán

2021.04.07
17:55
2021.04.07
21:27
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán ma átadták rendeltetésének a Terminal Su vállalat logisztikai vámterminálját.

A város szempontjából azért fontos ez a komplexum, mert hozzájárulhat ahhoz, hogy ezentúl a tehergépkocsik vezetői a városon kívül álljanak meg a szállítmányozással kapcsolatos ügyeiket intézni és pihenni.

A komplexum 30 ezer négyzetméternyi területen fekszik, aminek a legnagyobb részét a parkoló foglalja el. A 300 teherautó és személygépkocsi befogadására alkalmas kivilágított parkolót videomegfigyeléssel is ellátták. Az épület területe 2000 négyzetméter, melyben a különböző szolgáltatásokon kívül étterem is helyet kapott.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Ebben a logisztikai központban minden megtalálható, ami csak kell, kezdve a legapróbb szolgáltatásokkal, bankautomata, a törvény által előírt eljárások az egészségügyi felügyelőségek felé, szállítmányozási szolgáltatások, az áru vámkezelése. Úgy tájékoztattak, hogy itt pótalkatrészek is kaphatók a teherautókhoz, létezik kamionszerelő-műhely, zuhanyzók a sofőröknek.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az illetékesek hangsúlyozták, hogy a komplexum a városon kívül épült, viszont az y-elágazás és az E-75-ös autópálya közelében, így a teherjárműveknek többé nem kell behajtaniuk a városba.

Dejan Petrović, igazgató: „Kiépítését az a kívánságunk motiválta, hogy javítsunk a közösség életfeltételein, elsősorban a biztonság érdekében, továbbá az egészség, illetve a környezetvédelem tekintetében. Mindenképpen szerettük volna gyorsabbá és hatékonyabbá tenni a gazdasági, jogi személyek és üzletemberek munkáját is.”

A Terminal Su többrendeltetésű létesítmény a legkorszerűbb logisztikai szabványok szerint épült.

vám
terminál
logisztikai központ
Stevan Bakić
Terminal Su

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!