Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma fogadja a szakminiszter a vajdasági gazdákat

2022.07.19
08:46
Forrás
Beta, Magyar Szó
Vajdaság mezőgazdasági termelőinek társulása a múlt hét elején juttatta el a szabad búzakivitelre vonatkozó és az agrártárca iránti más elvárásokat tételesen felsoroló követeléslistát a szaktárcának.

A gazdák pénteken közölték a sajtóval, hogy Branislav Nedimović miniszter július 19-én délelőttre jelölte ki az időpontot, amikor találkozik képviselőikkel. Egyébként a vajdasági termelők rövid idő leforgása alatt több mint 3000 tagot számláló Viber-csoportot hoztak létre, majd ebből szabályosan bejegyzett egyesület lett Kezdeményezés Szerbia Mezőgazdaságának Fennmaradásáért elnevezéssel. A tagok mind egyet akarnak: szabad búzakivitelt. Szerintük, ha az állam mégis úgy látja, hogy szüksége van az egész búzatermésre, akkor áfával együtt legkevesebb 45 dináros áron vásárolja fel. Azt kérik még, hogy hektáronként 100 liter gázolajat mentesítsenek a jövedéki adótól, növeljék az állattenyésztési támogatásokat, fizessék ki az esedékes juttatásokat, és törlesszék a gazdák iránti korábbi adósságokat, védjék meg a konyhakertészeket és gyümölcstermesztőket az ellenőrizetlen behozataltól, hektáronként 300 euró közvetlen támogatásban részesítsék a földműveseket, a műtrágya árának pedig legalább a felét térítse meg az állam. Az ország más részeiben is tiltakoznak az érintettek.

mezőgazdaság
Branislav Nedimović

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.
18:29

Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól

A labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában a szenegáliak a 41. percben szerezték meg a vezetést, amikor Dia csapott le a katari védelem által eladott labdára.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.