Ugrás a tartalomra
mojaprvaplata.gov.rs

Ma kezdődik az Első fizetésem program második szakasza

2021.10.01
13:20
Forrás
Vajdaság Ma
A fiatal munkanélküliek október 31-ig jelentkezhetnek a mojaprvaplata.gov.rs honlapon.

10 ezer közép- és felsőfokú végzettségű, legfeljebb 30 éves olyan fiatalt vonnak be a programba, akik nem rendelkeznek munkatapasztalattal és szerepelnek a munkanélküliek nyilvántartásában. Az Első fizetésem program munkaviszony létesítése nélkül, kilenc hónapos időszakra vonatkozik, havi 22 ezer dinár fizetést kapnak a középfokú, 26 ezer dinárt pedig a felsőfokú végzettségű fiatalok. A program ennyi pénzt garantál, de a munkaadók is fizethetnek az általuk foglalkoztatott fiataloknak. A program következő szakaszában a munkaadók választanak majd a jelöltek közül, a magánszektorból való munkáltatóknak november 1-jétől november 15-éig lesz erre lehetőségük, míg a közszféra munkáltatói november 16-a és 30-a között tudnak majd választani.

Első fizetésem
Első fizetésem program
munkanélküli
fiatal
jelentkezés
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű