Ugrás a tartalomra
Info TV/Csubrilo Zoltán

Magbörzét tartottak Oromon

2018.02.25
09:26
2018.02.25
17:14
Forrás
Pannon RTV
Több mint 20 kiállító vett részt a tegnap Oromon megtartott második magbörzén.

A magbörze iránt nagy volt az érdeklődés, a termelők teljesen megtöltötték az oromi iskola előcsarnokát. Az oromi Nagy Endre húsz hektáron gazdálkodik. Vetésforgójában megtalálható az olajrepce, az árpa, a kukorica és a napraforgó is. Az újdonságok mindig is érdekelték. „Remélem, hogy bemutatják a magházak az újabb hibrideket, bemutatják azokat a fajtákat, amikkel a szárazságra esetleg jobban fel tudunk készülni.”

Az OTP Bank magyarkanizsai fiókjának hitellehetőségei iránt is nagy volt az érdeklődés. Nagy László, igazgató, OTP Bank magyarkanizsai fiókja: „Rövidtávú illetve hosszútávú mezőgazdasági kölcsönöket kínálunk a mezőgazdasági termelőknek, készpénzkölcsönt, illetve hosszú távú befektetési kölcsönöket akár traktor-, akár földvásárlás céljából.”

A házigazda oromi St. Mark cég tulajdonosa úgy véli, hogy az egy napon, egy helyen bemutatott kínálattal nagyban megkönnyítik a termelők döntését a tavaszi vetés megkezdése előtt. Vajda Bernárd, főszervező, Orom: „Célunk, hogy a termelők első kézből értesüljenek az újdonságokról, milyen újfajta vetőmag várható az idei évben, milyen vegyszerek vannak. Minden évben hoz valaki valamilyen újítást még a műtrágya terén is, és kit mi érdekel leginkább, oda tud menni.”

A két társszervező, a nagyfényi Z.Z. Sto-Vet és az oromi St, Mark a kiállítók hozzájárulásából a költségek lefedése után fennmaradó összeget az általános iskolának adományozta. A gyerekek emellett Élet a falun címmel egy rajz és fogalmazási pályázaton vettek részt, a legjobb alkotásokat a szervezők megjutalmazták.

magbörze
Orom
kiállítás

Most

12:26, Frissítve: 13:45

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.
10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.