Ugrás a tartalomra
Pixabay/Luisella Planeta Leoni

Magyar beruházással épül gyümölcsfeldolgozó gyár Ariljen

2019.07.07
08:50
2020.02.24
19:13
Forrás
Novosti, Vajdaság MA
A hazai Stanić vállalat és a kecskeméti Horizon Food közös projektjének összértéke több mint 7,5 millió euró.

A beruházás előirányozza egy 3000 négyzetméteres létesítmény megépítését is, amelyben friss gyümölcsöt dolgoznak majd fel. Málna, szeder, áfonya, szilva és meggy feldolgozását tervezik. A gyár várhatóan 2020 első negyedévében kezdi meg a termelést.

A projekt az egyike azon beruházásoknak, amelyeket a magyar kormány a Szerbiában élő állampolgárain keresztül valósít meg. „A szerb elnök arra kérte a magyar kormányt, hogy ne csak Vajdaság területén ruházzanak be, hanem Szerbia egyéb részein is. Így születik meg az ariljei gyár is” - nyilatkozta a Novosti lapnak Pásztor Bálint a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

A magyar kormány befektetései leginkább a Prosperitati Alapítványon keresztül valósulnak meg, amely által az elmúlt három évben több mint 250 millió eurót fektettek be Szerbiában - írja a Novosti.

Arilje
magyar kormány
gyár
VMSZ
Prosperitati Alapítvány

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.