Ugrás a tartalomra
Pixabay/Luisella Planeta Leoni

Magyar beruházással épül gyümölcsfeldolgozó gyár Ariljen

2019.07.07
08:50
2020.02.24
19:13
Forrás
Novosti, Vajdaság MA
A hazai Stanić vállalat és a kecskeméti Horizon Food közös projektjének összértéke több mint 7,5 millió euró.

A beruházás előirányozza egy 3000 négyzetméteres létesítmény megépítését is, amelyben friss gyümölcsöt dolgoznak majd fel. Málna, szeder, áfonya, szilva és meggy feldolgozását tervezik. A gyár várhatóan 2020 első negyedévében kezdi meg a termelést.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A projekt az egyike azon beruházásoknak, amelyeket a magyar kormány a Szerbiában élő állampolgárain keresztül valósít meg. „A szerb elnök arra kérte a magyar kormányt, hogy ne csak Vajdaság területén ruházzanak be, hanem Szerbia egyéb részein is. Így születik meg az ariljei gyár is” - nyilatkozta a Novosti lapnak Pásztor Bálint a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

A magyar kormány befektetései leginkább a Prosperitati Alapítványon keresztül valósulnak meg, amely által az elmúlt három évben több mint 250 millió eurót fektettek be Szerbiában - írja a Novosti.

Arilje
magyar kormány
gyár
Dr. Pásztor Bálint
VMSZ
Prosperitati Alapítvány

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.