Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa: Képzés az e-Turista program használatáról

2020-09-28
12:17
2020-09-28
15:50
Forrás
Pannon RTV
A község területéről 15 szállásadó vett részt a képzésen, amelynek célja az, hogy elsajátítsák a portál kezelését és ezzel csökkentsék az adminisztrációs folyamatok időtartamát.

Egy átfogó képzést szerveztek Magyarkanizsa Község szállásadói számára az e-Turista program használatáról. Eddig papíralapon kellett minden illetékes szervnek eljuttatni a szállásadással kapcsolatos bejelentéseket, dokumentumokat, amely igencsak sok időt vett igénybe.

Baráth Lékó Éva, helyi vállalkozó elmondta, nagyon örül a képzésnek, hiszen rengeteg időt tud megtakarítani ezek után. „Nekem megkönnyíti mindenképpen, mivel eddig könyvbe vezettük a vendégeket, havi szinten a statisztikai hivatalnak kellett adatokat küldeni, az előző havi vendéglétszámról, illetve hogy kikből tevődött össze, külföldiekből, belföldiekből, illetve a harmadik dolog a rendőrség, a belügyi bejelentés volt.”

A portál abban nyújt segítséget, hogy a dokumentumokat nem kell postázni, személyesen leadni, hanem néhány gombnyomással el tudja intézni a bejelentéseket a vállalkozó. Újvári Zsombor, a Községi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja kiemelte, ilyen képzést más községekben nem biztosítanak a vállalkozóknak. „A portál több szolgáltatást is nyújt, mert a szálláshelyek kategorizációját is ezen keresztül lehet most már igényelni és különböző ehhez köthető munkafolyamatokat is lehet lekövetni. Magyarkanizsa önkormányzata úgy érzem egy eléggé úttürő jellegű szolgáltatást végez azzal, hogy az itt megjelenő szállásadóknak ezt a képzést nyújtjuk, hiszen nem tudok róla, hogy máshol Szerbiában ezt valaki megcsinálta volna.”

Bodnár Ivett, a közigazgatási hivatal idegenforgalmi ügyekkel megbízott munkatársa elmondta, hogy nagyon egyszerű a portál használata. „Október elsejétől kötelezően ezen keresztül tudják bevinni majd a vendégeiket a szállásadóink. A mai képzésre 15 szállásadót hívtunk meg, akik nálunk az önkormányzatnál beregisztrálva, illetve kategorizálva, minősítve szálláshelyként, illetve egy nem kategorizált szálláshelyünk van.”

Október elsejétől az illetékes minisztérium utasítása szerint csak ebben a rendszerben tudnak a szállásadók dolgozni.

Magyarkanizsa
e-Turista
képzés

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.