Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa: Képzés az e-Turista program használatáról

2020.09.28
12:17
2020.09.28
15:50
Forrás
Pannon RTV
A község területéről 15 szállásadó vett részt a képzésen, amelynek célja az, hogy elsajátítsák a portál kezelését és ezzel csökkentsék az adminisztrációs folyamatok időtartamát.

Egy átfogó képzést szerveztek Magyarkanizsa Község szállásadói számára az e-Turista program használatáról. Eddig papíralapon kellett minden illetékes szervnek eljuttatni a szállásadással kapcsolatos bejelentéseket, dokumentumokat, amely igencsak sok időt vett igénybe.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Baráth Lékó Éva, helyi vállalkozó elmondta, nagyon örül a képzésnek, hiszen rengeteg időt tud megtakarítani ezek után. „Nekem megkönnyíti mindenképpen, mivel eddig könyvbe vezettük a vendégeket, havi szinten a statisztikai hivatalnak kellett adatokat küldeni, az előző havi vendéglétszámról, illetve hogy kikből tevődött össze, külföldiekből, belföldiekből, illetve a harmadik dolog a rendőrség, a belügyi bejelentés volt.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A portál abban nyújt segítséget, hogy a dokumentumokat nem kell postázni, személyesen leadni, hanem néhány gombnyomással el tudja intézni a bejelentéseket a vállalkozó. Újvári Zsombor, a Községi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja kiemelte, ilyen képzést más községekben nem biztosítanak a vállalkozóknak. „A portál több szolgáltatást is nyújt, mert a szálláshelyek kategorizációját is ezen keresztül lehet most már igényelni és különböző ehhez köthető munkafolyamatokat is lehet lekövetni. Magyarkanizsa önkormányzata úgy érzem egy eléggé úttürő jellegű szolgáltatást végez azzal, hogy az itt megjelenő szállásadóknak ezt a képzést nyújtjuk, hiszen nem tudok róla, hogy máshol Szerbiában ezt valaki megcsinálta volna.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Bodnár Ivett, a közigazgatási hivatal idegenforgalmi ügyekkel megbízott munkatársa elmondta, hogy nagyon egyszerű a portál használata. „Október elsejétől kötelezően ezen keresztül tudják bevinni majd a vendégeiket a szállásadóink. A mai képzésre 15 szállásadót hívtunk meg, akik nálunk az önkormányzatnál beregisztrálva, illetve kategorizálva, minősítve szálláshelyként, illetve egy nem kategorizált szálláshelyünk van.”

Október elsejétől az illetékes minisztérium utasítása szerint csak ebben a rendszerben tudnak a szállásadók dolgozni.

Magyarkanizsa
e-Turista
képzés

Most

21:28, Frissítve: 21:53

Búcsú előtt, Tordán

Torda osztozik a bánáti falvak sorsával. Az elvándorlás és a munkalehetőség hiánya, napjainkban pedig a bezártság határozza meg a mindennapokat. Kevés elszármazott érkezett haza a húsvéti ünnepekre is.
20:01, Frissítve: 21:21

Robika is várja a segítséget!

Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
19:57, Frissítve: 20:35

Rúzsa Magdi: Te is felelős vagy! Oltass!

Hogy az életünket ne csak a virtuális térben éljük, arra van szükség, hogy minél többen beoltassuk magunkat, és erre egyre több ismert személy is buzdít mindenkit.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!