Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Magyarország egyik legnagyobb agrárgépshow-ját rendezték meg Mezőfalván

2019-05-26
10:58
2019-05-26
17:25
Forrás
Pannon RTV
A világszerte ismert gépek mellett a kisebb gyártmányúakat is bemutatták, és a termesztés-technológiai újdonságokról is kaptak ismertetőt a látogatók.

A vajdasági gazdák a rendezvény rendszeres vendégei.

A korszerű gépeket munka közben is megtekintették az érdeklődők. Valkovics Gábor horgosi konyhakertész halad a korral: „Precíz gazdálkodásra rá kell térnünk mindnyájunknak, nem az egyik napról a másikra, hanem ez egy tíz éves program, de ha hatékony termelést akarunk folytatni, akkor azt ilyen modernebb gépekkel tudjuk elérni.”

Az időjárási viszonyok változásával és a költséghatékonyságra való törekvéssel a talajmegmunkálás módja is változik. Détári Attila ceglédi termelő korszerűsíti gazdaságát: „Az innovatív technológia elengedhetetlen része a versenyképes gazdálkodásnak, a rengeteg munka mellett fontos szakítani időt az ilyen eseményekre is, hiszen ekkor tudunk találkozni, ekkor tudjuk ezeket megismerni.”

A kétnapos rendezvényt több ezer Kárpát-medencei gazda látogatta meg. Az itthoni termelők a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége szervezésében jutottak el a gépshow-ra. Faragó Enikő, falugazdász, Óbecse: „Vajdaságban is egyre több lehetőség van a pályázatok útján való beszerezhető gépekre, eszközökre, ilyen helyeken látják azt, hogy hogyan dolgoznak a valóságban azok a gépek, tehát nem csak egy katalógust, vagy interneten keresztül látják és olvashatnak utána, hanem szemtől szembe, munka közben is meg tudják nézni az épp aktuális eszközt.”

Az expót a magyar Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezte. Zászlós Tibor, mezőgazdaságért felelős alelnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: „A gyakorlat mutat meg mindent, hiszen a gyakorlat eredményéből lesz az a termék, amit a fogyasztó asztalára teszünk. És továbbra is egészséges élelmiszereket kell a fogyasztó asztalára tenni, hiszen ez a jövő nemzedék egészségének az alapja.”

A mezőfalvi gazdanapon a termesztéstechnológiai újdonságok mellett a gazdák a szakmabeliektől tanácsot is kérhettek a profitorientált termelés megalapozásához.

Magyarország
AgrárgépShow
Mezőfalva

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.