Ugrás a tartalomra

Magyarország előrébb lépett, Szerbia hátrébb csúszott a versenyképességi rangsorban

2019-10-09
10:18
Forrás
MTI
Magyarország egy hellyel előrébb lépett a Világgazdasági Fórum globális versenyképességi listáján, amelyet az idén is Szingapúr vezet az Egyesült Államok és Hongkong előtt.

Az európai országok közül Hollandia a negyedik, Svájc az ötödik helyezést érte el a 141 országot rangsoroló listán. Az európai országok a versenyképességi rangsor első harmadában vannak. Magyarország a 28 tagú Európai Unió 24. legversenyképesebb tagállama, a globális listán az idén egy helyet lépett előre, így a 47. lett. Szerbia - 7 helyet rontva - a 72. A régióban jobban teljesített Horvátország, 5 hellyel került feljebb a listán, így most a 63. Montenegró éppen Szerbia mögött van, vagyis a 73. A térség legkevésbé versenyképes országa Bosznia-Hercegovina, amelyet csak a 92. helyre rangsorolták.

A versenyképességi rangsor legvégén főként afrikai és dél-ázsiai országok találhatók. Az utolsó helyezett Csád és a listát vezető Szingapúr között 2,5-szeres a különbség a versenyképességi pontszámban.

Magyarország
Szerbia
Szingapúr
Hongkong
Amerikai Egyesült Államok
Világgazdasági Fórum

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.