Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarországi támogatással megújult az újvidéki Queen Hotel

2022.09.22
12:15
2022.09.22
17:09
Forrás
Pannon RTV
Átadták a Queen Hotel kiemelt jelentőségű turisztikai beruházást Újvidéken. A beruházást a magyar kormány a Prosperitati Alapítványon keresztül több mint 43 millió dinárral támogatta.

Az újvidéki luxusszálloda 2 és fél év alatt készült el, a Queen nevet viseli, és a város szívében található. A hotelt Nagy Veronika fogja vezetni.

Nagy Sándor, tulajdonos, Queen Szálloda: „Remélem, hogy elérjük célunkat, amiért ezt a beruházást véghez vittük. A célunk pedig az volt, hogy Veronika családjának, amely nem kicsi, mert Veronikának öt gyereke van, biztos megélhetést teremtsünk itt a szülőföldön, Vajdaságban, Újvidéken.”

A turizmusban megtett első nagy lépéseket ünnepeljük - hangsúlyozta Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője. „Azt vallottuk be néhány éve, hogy a gazdaságfejlesztési program egy sikertörténet, de a turizmusban van még adósságunk. Ezt apró lépésekkel elkezdtük lefaragni, és már oda jutottunk, hogy sikerrel nagy lépéseket is be tudunk jelenteni. Egy egész nagy turisztikai kínálatot tudunk már felmutatni.”

Pannon RTV

Ez a vállalkozás egészen biztos, dübörgő sikerre ítéltetett - emelte ki Pásztor István, a VMSZ elnöke, a hotel megnyitóján. „Ez a mai nap arról szól, hogy hogyan tudjuk megmutatni létezésünket és önmagunkat. Hogyan tudjuk megmutatni azt az energiát, amit hordozunk magunkban, hogyan tudjuk visszafoglalni azokat a tereket, amelyek valamikor a mieink voltak. Hogyan tudunk új, modern tartalmat bevinni olyan épületekbe, amik az elmúlt évtizedekben lepusztultak, és hogyan tudjuk bebizonyítani azt, hogy erre nem csak mások képesek, hanem mi is.”

Pannon RTV

Az, hogy itt vagyunk egy hotel átadóján egy olyan pillanatban, amikor Európában egyre nagyobb léptékű háború dúl és minden bizonnyal gazdasági válság elé nézünk a régióban, azt támasztja alá, hogy milyen mélyen hiszünk abban amit csinálunk - hangsúlyozta Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának miniszterhelyettese.

„Ha ez nem így volna, akkor behúztuk volna a kéziféket és azt mondtuk volna, hogy ilyen körülmények között nem lépünk tovább. Olyan talán a második világháború óta nem volt, mint amilyen veszélyek most Európát fenyegetik. De nem így tettünk, hanem azt mondtuk, hogy haladunk nagy elszántsággal tovább azon az úton, amelyen elindultunk hét évvel ezelőtt.”

A hotelbe október közepétől várják a vendégeket. A 21 szobában 60-80 embert tudnak elszállásolni.

Prosperitati Alapítvány
Queen Hotel
Magyar Levente
Pásztor István

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.