Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Farkas Andor

A magyarországi vásárlók tartják életben a szabadkai ócskapiacot

2019-02-22
14:18
2019-02-22
18:39
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is a magyarországi vásárlók tartják életben a Szerbia legnagyobb szabadtéri áruházaként is emlegetett szabadkai ócskapiacot, ahol becslések szerint több mint 50 ezer árucikket árusítanak.

Az üzemeltető Tržnica Részvénytársaság fontosnak tartja a kisbajmoki árupiac állandó fejlesztését, hogy az árusok és a vevők számára is minél jobb feltételeket tudjanak biztosítani. A beruházásokra minden évben jelentős pénzeszközöket fordítanak.

Az egész régióból havi szinten több mint százezer vásárlója van a szabadkai ócskapiacnak, vagyis a kisbajmoki árupiacnak, ahol négy fedett csarnokban mintegy 1650 pulton és több mint 200 üzlethelyiségben napi szinten kétezren keresik a kenyerüket.

Az évtizedek során a város egyik szimbóluma lett a piac, amelyet az utóbbi években a magyarországi vásárlók látogatnak a legtömegesebben. Már a helyi termékeket, zöldséget, gyümölcsöt, csirkehúst és tejtermékeket is keresik.

Hebők Sándorné, Csikéria, Magyarország:
„- Főleg zöldségfélét. Ruhát is, de azt csak keveset.
- A zöldségféle annyival olcsóbb itt, hogy érdemes eljönni?
- Olcsóbb, igen olcsóbb lényegesen. Meg hát van választék is.”

Leginkább őstermelőktől vásárolnak, de a déligyümölcsöt is nagy mennyiségben veszik a magyarországiak. Boro Brešćanski, gyümölcsárus, Szabadka: „Ami a mi árunkat illeti, konkrétan a zöldségre és gyümölcsre gondolok, sokszor többszörösen is olcsóbb itt, mint Magyarországon.”

Tandari Gabriella horgosi őstermelőnél dinárban és forintban is ki van írva a fűszerpaprika ára: „Forintban 1800, dinárban 700 dinár egy kiló.”

Az üzemeltető Tržnica Részvénytársaság fontosnak tartja a kisbajmoki árupiac állandó fejlesztését. Az elmúlt évek egyik legjelentősebb beruházása a tejcsarnok kiépítése volt. Ide is szívesen benéznek a magyarországi vevők. Kartali Anna, baromfihúsárus, Szabadka: „Szeretnek vásárolni, nagyon sokat mondják, hogy hát feléjük ennyi minden nincs. Mi nagyon sok mindent, úgymond konyhakészre csinálunk, és ugye ez náluk nincsen ennyire. Úgyhogy jönnek, jönnek.”

A Tržnica Részvénytársaság célja, hogy a vásárlók és az árusok is elégedettek legyenek. Marina Čović, sajtószóvivő, Tržnica Rt., Szabadka: „A magyar vásárlók nagyon szeretik a szabadkai piacot, mert itt a választék sokkal nagyobb, mint náluk, meg az árak is persze sokkal jobbak, és azért jönnek ide.”

Hozzátette, a jövőben is több jelentős közműfejlesztési beruházást terveznek a szabadkai ócskapiacon.

Szabadka
ócskapiac

Most

12:00, Frissítve: 12:05

Változékony marad az idő

Változékony lesz az időjárás térségünkben az elkövetkező napokban - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű