Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

„Magyarországnak minden esélye megvan, hogy az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozzon”

2020.09.14
12:50
2020.09.14
12:57
Forrás
MTI
Szijjártó Péter azt mondta, a Kereskedelmi Világszervezetnek olyan vezető kell, aki hazájában komoly kormányzati pozíciót töltött be, komoly politikai tapasztalattal rendelkezik.

Magyarországnak, a magyar gazdaságnak minden esélye megvan, hogy az éppen kialakuló új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozzon - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. A tárcavezető hivatalában fogadta Liam Fox brit parlamenti képviselőt, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: ehhez az kell, hogy a létrejövő új rendszer korlátozásmentes, szabad és tisztességes legyen, hogy a magyar vállalatok korlátozásmentesen vehessenek részt a versenyben. Ezért fontos, hogy a Kereskedelmi Világszervezetnek (WTO) olyan vezetője legyen, aki hazájában komoly kormányzati pozíciót töltött be, komoly politikai tapasztalattal rendelkezik, és Liam Fox ilyen - magyarázta.

Liam Fox volt brit külkereskedelmi minisztert Nagy-Britannia jelölte a WTO főigazgatói posztjára. Liam Fox hangsúlyozta: a WTO rendkívül fontos szerepet tölt be a globális kereskedelem alakításában, de jelenleg súlyos, politikai jellegű problémákkal küzd.

Szijjártó Péter
világgazdaság

Most

14:36, Frissítve: 16:41

High-Tech Suli Óbecsén

Korszerű digitális tantermet avattak fel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az intézmény a magyarországi Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program pályázatán 30 millió forintos támogatást nyert.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.