Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mali: November elsején kezdődik a 30 eurós támogatás kifizetése

2021.10.11
15:11
2021.10.11
17:48
Forrás
Blic
A további 20 eurót decemberben utalják.

Már november elsején megkezdődik a 30 euró kifizetése Szerbia nagykorú állampolgárai számára, sőt további támogatások is lesznek - jelentette ki Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Happy TV-ben. A támogatásra még áprilisban jelentkezhettek a polgárok, a kifizetés előtt álló összeghez decemberben további 20 euró is érkezik. A harmadik gazdaságélénkítő csomag részeként a szerb kormány májusban már kifizetett 30 eurót minden nagykorú lakosnak. A következő harminc eurót tehát november elején, további 20-at pedig decemberben utalnak.

A 20 euróért egyébként november 15-e és 30-a között még jelentkezhetnek a nagykorú polgárok. Akik már korábban megtették, azoknak nem kell újra regisztrálniuk - közölte Siniša Mali. A nyugdíjasok a szeptemberi ötven eurós támogatás mellett, februárban további 20 ezer dináros támogatásra is számíthatnak - mondta Mali. A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy januártól mind az 1,7 millió nyugdíjasnak 6 százalékkal lesz magasabb a havi juttatása. Ez a 29300 dináros átlagnyugdíj esetében 1700 dinárt tesz ki.

támogatás
Siniša Mali

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.

Népszerű