Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Marad az idei évre tervezett 3,5 százalékos GDP-növekedés

2019-05-16
17:21
Forrás
Vajdaság Ma, Tanjug
A Nemzetközi Valutaalap küldöttségvezetőjével tárgyalt ma Ana Brnabić, szerb kormányfő. Megállapodtak abban, hogy marad az idei évre tervezett 3,5 százalékos GDP-növekedés.

Brnabić kiemelte: az év első hónapjaiban az építőipari szektorban volt a legnagyobb a növekedés, az előző év azonos időszakához viszonyítva több mint 13 százalékos. Az IMF küldöttségének vezetője, Jan Kees Martijn megdicsérte Szerbia jó eredményeit, elsősorban a közvetlen külföldi beruházások idevonzása tekintetében, amelyek az idei év első négy hónapjában 1,2 milliárd eurót tettek ki. Ugyanakkor szerinte szélesebb pénzügyi területet kell biztosítani a hazai gazdasági szektor beruházásaihoz, amely jelentős GDP-növekedést biztosítana.

IMF
Ana Brnabić
Jan Kees Martijn

Most

16:13

Az Etnopolisban pezseg az élet

Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.
15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.