Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Marad az idei évre tervezett 3,5 százalékos GDP-növekedés

2019-05-16
17:21
Forrás
Vajdaság Ma, Tanjug
A Nemzetközi Valutaalap küldöttségvezetőjével tárgyalt ma Ana Brnabić, szerb kormányfő. Megállapodtak abban, hogy marad az idei évre tervezett 3,5 százalékos GDP-növekedés.

Brnabić kiemelte: az év első hónapjaiban az építőipari szektorban volt a legnagyobb a növekedés, az előző év azonos időszakához viszonyítva több mint 13 százalékos. Az IMF küldöttségének vezetője, Jan Kees Martijn megdicsérte Szerbia jó eredményeit, elsősorban a közvetlen külföldi beruházások idevonzása tekintetében, amelyek az idei év első négy hónapjában 1,2 milliárd eurót tettek ki. Ugyanakkor szerinte szélesebb pénzügyi területet kell biztosítani a hazai gazdasági szektor beruházásaihoz, amely jelentős GDP-növekedést biztosítana.

IMF
Ana Brnabić
Jan Kees Martijn

Most

19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 19:30

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.