Ugrás a tartalomra
Pixabay/rawpixel/illusztráció

Marad a létszámstop a közszférában

2019-01-11
11:07
Forrás
VajdaságMa, Tanjug
Nem helyezik hatályon kívül 2019-ben a létszámstopot a közszférában, és jelenleg nem dolgoznak a Nemzetközi Valutaalappal egy új foglalkoztatási modell kidolgozásán.

Ezt közölte a Tanjuggal a szerb kormány. A létszámstopot több mint öt éve vezették be a közszférában, és ennyi idő alatt pénzt takarítottak meg, csökkent a munkaerő-felesleg egyes állami szektorokban, másfelől viszont az intézkedés miatt bizonyos állami szektorokban hiányoznak a káderek. Vladimir Vučković, a Fiskális Tanács tagja szerint a létszámstopnak ideiglenes intézkedésnek kellene lennie, és ellenőrzést, valamint a közszférában folyósítandó bértömeget kellene biztosítania. A Blic napilap egyébként tegnap arról írt, hogy a szerb kormány a létszámstop megszüntetését tervezi a közszférában. 

közszféra
létszámstop

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.