Ugrás a tartalomra
Pixabay/rawpixel/illusztráció

Marad a létszámstop a közszférában

2019-01-11
11:07
Forrás
VajdaságMa, Tanjug
Nem helyezik hatályon kívül 2019-ben a létszámstopot a közszférában, és jelenleg nem dolgoznak a Nemzetközi Valutaalappal egy új foglalkoztatási modell kidolgozásán.

Ezt közölte a Tanjuggal a szerb kormány. A létszámstopot több mint öt éve vezették be a közszférában, és ennyi idő alatt pénzt takarítottak meg, csökkent a munkaerő-felesleg egyes állami szektorokban, másfelől viszont az intézkedés miatt bizonyos állami szektorokban hiányoznak a káderek. Vladimir Vučković, a Fiskális Tanács tagja szerint a létszámstopnak ideiglenes intézkedésnek kellene lennie, és ellenőrzést, valamint a közszférában folyósítandó bértömeget kellene biztosítania. A Blic napilap egyébként tegnap arról írt, hogy a szerb kormány a létszámstop megszüntetését tervezi a közszférában. 

közszféra
létszámstop

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.