Ugrás a tartalomra
Pixabay/rawpixel/illusztráció

Marad a létszámstop a közszférában

2019-01-11
11:07
Forrás
VajdaságMa, Tanjug
Nem helyezik hatályon kívül 2019-ben a létszámstopot a közszférában, és jelenleg nem dolgoznak a Nemzetközi Valutaalappal egy új foglalkoztatási modell kidolgozásán.

Ezt közölte a Tanjuggal a szerb kormány. A létszámstopot több mint öt éve vezették be a közszférában, és ennyi idő alatt pénzt takarítottak meg, csökkent a munkaerő-felesleg egyes állami szektorokban, másfelől viszont az intézkedés miatt bizonyos állami szektorokban hiányoznak a káderek. Vladimir Vučković, a Fiskális Tanács tagja szerint a létszámstopnak ideiglenes intézkedésnek kellene lennie, és ellenőrzést, valamint a közszférában folyósítandó bértömeget kellene biztosítania. A Blic napilap egyébként tegnap arról írt, hogy a szerb kormány a létszámstop megszüntetését tervezi a közszférában. 

közszféra
létszámstop

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.