Ugrás a tartalomra
Illusztráció/Pannon RTV

Marad a mostani szinten az étolaj ára

2022.08.18
12:44
2022.08.18
14:27
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormányfő rosszindulatú médiahíresztelésnek nevezi a drágulásról szóló cikkeket.

Van elég pénz az államkasszában ahhoz, hogy kifizessék a megbeszélt támogatásokat a gazdáknak, a napraforgóolaj pedig pillanatnyilag nem fog drágulni - jelentette ki Ana Brnabić. A szerb miniszterelnök szerint az olaj drágulásáról szóló híreket olyan médiumok terjesztik, amelyek nem örülnek annak, hogy sikeres tárgyalásokat folytat a kormány a mezőgazdasági termelőkkel. Nem tudtunk minden követelésnek eleget tenni, azonban kompromisszumra jutottunk, a napraforgó kilónkénti ára 73 dinár lesz - nyilatkozta a Prva TV-nek a szerb kormányfő. Ezen felül 50 literig 20 dinárral támogatja a szerb kormány literenként az üzemanyag vásárlást, a tejprémium pedig 15 dinár lesz - tette hozzá.

étolaj
olaj
drágulás
Ana Brnabić
napraforgó
gazdatüntetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.