Ugrás a tartalomra
Illusztráció/Pannon RTV

Marad a mostani szinten az étolaj ára

2022.08.18
12:44
2022.08.18
14:27
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormányfő rosszindulatú médiahíresztelésnek nevezi a drágulásról szóló cikkeket.

Van elég pénz az államkasszában ahhoz, hogy kifizessék a megbeszélt támogatásokat a gazdáknak, a napraforgóolaj pedig pillanatnyilag nem fog drágulni - jelentette ki Ana Brnabić. A szerb miniszterelnök szerint az olaj drágulásáról szóló híreket olyan médiumok terjesztik, amelyek nem örülnek annak, hogy sikeres tárgyalásokat folytat a kormány a mezőgazdasági termelőkkel. Nem tudtunk minden követelésnek eleget tenni, azonban kompromisszumra jutottunk, a napraforgó kilónkénti ára 73 dinár lesz - nyilatkozta a Prva TV-nek a szerb kormányfő. Ezen felül 50 literig 20 dinárral támogatja a szerb kormány literenként az üzemanyag vásárlást, a tejprémium pedig 15 dinár lesz - tette hozzá.

étolaj
olaj
drágulás
Ana Brnabić
napraforgó
gazdatüntetés

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.