Ugrás a tartalomra
Tanjug/Milos Milivojevic

Március 31-ig elkészül az Újbelgrád és Szurcsin közötti autópálya szakasz

2023.01.11
15:05
Forrás
Szerbiai RTV
Ezt jelentette be Aleksandar Vučić.

Az államfő az építkezésen járt, kiemelte, hogy ezzel, ami a Miloš Veliki autópálya része lesz, akár egy óra alatt eljuthatunk Belgrádtól Čačakig. Az elmúlt 11 évben több mint 335 kilométernyi út épült ki Szerbiában, jelen pillanatban pedig mintegy 500 kilométer épül. Vučić azt is bejelentette, hogy nyár elejéig, még a nagy tömeg előtt, befejezik a Belgrádot elkerülő utat is, így nem kell a szerb főváros központján áthaladni. A szerb elnök azt is elmondta, hogy január 20-ig fogadja a nemzetközi közösségek képviselőit a Belgrád-Pristina párbeszéd kapcsán, vagyis ahogy Vučić fogalmazott, a nagy négyest. Aleksandar Vučić hangsúlyozta, Szerbia Európa legbiztonságosabb országa. Hozzátette, büszke arra, hogy Szerbia biztonsági szolgálata megvédett mindent, ami létfontosságú Szerbia számára. Kiemelte, az elmúlt 2 évben csupán egy maffiagyilkosság történt.

autópálya
Aleksandar Vučić

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.