Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Március közepéig van idő felkészülni az elektronikus rendszerre

2023.02.09
13:30
2023.02.09
16:24
Forrás
Pannon RTV
Március közepéig minden szerbiai gazdának fel kell készülni az e-agrár elektronikus rendszer használatára, amelynek segítségével gyorsan és papírmunka nélkül tudják intézni gazdaságuk ügyeit.

Mobiltelefon vagy számítógép segítségével is elérhető lesz a rendszer, a regisztrációs folyamatban pedig a falugazdászok nyújtanak segítséget a termelőknek.

Sokan részt vettek a tájékoztató előadáson, ugyanis a termelők számára ismeretlen az új elektronikus rendszer és annak működése. A e-agrár tavasztól kerül bevezetésre és minden mezőgazdasági termelőnek regisztrálnia kell majd.

Csikós Árpád, Tóthfalu: „Szerintem egyszerűbb lesz a munkánk, főleg nekünk organikus termelőként még egy kicsit bonyolultabb is a trezorba a bejelentésünk, és ettől azt várjuk, hogy egyszerűbb lesz a papírmunka - mondjuk így -, ami ezentúl már ugye nem papírmunka.”

Az e-agrár rendszer kezelésének az alapfeltétele, hogy a gazdaság hordozója regisztrálva legyen az e-Uprava közigazgatási oldalra, amihez mindenkinek rendelkeznie kell e-mail-fiókkal. Az e-Uprava felületére való bejelentkezés az e-agrár kezelése céljából két módon lehetséges.

Skutera Éva, magyarkanizsai falugazdász: „Kétféle belépési mód lehetséges attól függően, hogy a gazdának melyik felel meg jobban. Aki kezeli a mobiltelefont, okostelefont, annak egy applikációt le kell tölteni és azon keresztül tud majd belépni. Akinek nincs okostelefonja, az pedig a rendőrségen elektronikus aláírást kell, hogy igényeljen a csipes igazolványára és annak a segítségével tudja majd alkalmazni az e-Agrar honlapot.”

Azoknak a termelőknek, akik a mobiltelefonos alkalmazást választják, igényelniük kell egy azonosítószámot a szerb állami kincstártól a postán vagy a Mezőgazdasági Szakszolgálatnál. Azoknak a mezőgazdászoknak, akik inkább számítógépükön keresztül intéznék gazdaságuk ügyeit, a rendőrségen elektronikus aláírást kell kérniük, amelyet a személyi igazolványuk csipjében tárol majd a rendszer. A regisztrációt mindkét esetben március közepéig el kell végezni.

mezőgazdasági termelő
e-agrár
elektronikus
falugazdász
Skutera Éva

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.