Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Még idén elkészülhet a magyar határig a Török Áramlat nevű gázvezeték

2019-11-19
00:06
Forrás
Vajdasági RTV
A munkálatok jelenleg Magyarkanizsa községben zajlanak. A vezetéket lefektető szerb-orosz vegyesvállalat szerint a munkásoknak sikerül kihasználni a kedvező időjárást.

A Török Áramlat nevű gázvezeték Bulgáriától Magyarországig vezető szakaszának szerbiai része 400 kilométer hosszú. A vezeték nemcsak Szerbia, hanem Magyarország, illetve Ausztria és Németország gázellátásához járul hozzá. A munkálatok áprilisban kezdődtek. A tervek szerint a vezeték itteni szakasza még az idén elkészül.

Összefoglalónkban utánanéztünk annak, hogyan halat a vezeték lefektetése, a Közügyek vendége a témával kapcsolatban pedig Varga Viktor, Zenta Község gazdasági tanácsosa volt.

Török Áramlat
gázvezeték

Most

21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.