Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Apczi Jenő

Még lehet igényelni a területalapú támogatásokat

2023.05.31
14:29
2023.05.31
16:57
Forrás
Pannon RTV
Eredetileg ma járt volna le, de június 12-ig meghosszabbították a területalapú támogatások iránti kérelmek beadási határidejét – nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában Nagy Miklós.

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke kiemelte, hogy továbbra is azok a bejegyzett gazdaságok pályázhatnak a támogatásra, akik regisztráltak az e-agrar portálon. Felhívta a figyelmet, hogy akik korábban már átadták a kérelmet, de még nem kapták meg a támogatást, az e-agrar platformon leellenőrizhetik, hogy érkezett-e bármilyen hiányosságról értesítés és ezt korrigálni tudják. Akik még nem regisztráltak, továbbra is megtehetik, sőt ajánlott is, mert minden agrártámogatás megszerzéséhez eleget kell tenni az e-agrar követelményeinek, tette hozzá Nagy Miklós. A VASZ elnöke emlékeztetett, hogy a hektáronkénti támogatás mértéke növekedett, az eddigi 9 ezer dinárról 18 ezer dinárra emelkedett. Akik átadták a kérelmet automatikusan a megemelt összeget fogják kapni, nem kell külön kérelemmel fordulniuk a minisztériumhoz. Az új határidő tehát 2023. június 12.

„Nem kell azért semmi újabb beadvánnyal, vagy kérelemmel fordulni a minisztériumhoz, hogy a megemelt összeget kapják, mert azt automatikusan meg fogják kapni. Bízunk benne, hogy a rendszer működéséből tényleg előnye származik a termelőknek, is. Akik még eddig nem adták be, azok jöjjenek, adják be. Természetesen a kérelmeknek az elbírálására időt kell adni a minisztériumnak, az eltart egy-két hétig is néha, de végezetül is a beadott kérelmek alapján fogják majd a kifizetést eszközölni, úgyhogy türelemre és kitartásra biztatjuk a termelőket, hogy ehhez a pénzeszközökhöz hozzájussanak, ahhoz bizony eleget kell tenni, az e-Agrar által támasztott követelményeknek. Csak úgy tudnak a pénzükhöz jutni.”

területalapú támogatás

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.