Ugrás a tartalomra

Még ma lehet igényelni a vakcina után járó támogatást

2021.06.15
11:40
2021.06.15
16:49
Forrás
Pannon RTV
A kifizetés már ezen a héten megkezdődik.

Még ma lehet jelentkezni a koronavírus elleni vakcina felvétele után járó 3000 dináros állami támogatásra. A pénzre azok a 16 évnél idősebb szerb állampolgárok jogosultak, akik június 7-ig legalább az első adag oltást felvették, és jelentkeztek a támogatásra. A kifizetés már szerdán megkezdődik, elsőként a nyugdíjasoknak, akik előzetes regisztráció nélkül, automatikusan jutnak hozzá a pénzhez.

Ma még lehet jelentkezni a 3000 dináros állami támogatásra. Azok, akik június 7-ig felvették a koronavírus elleni oltás legalább első adagját, de még nem jelentkeztek a pénztámogatásra, ma éjfélig megtehetik a kincstár honlapján, vagy akár telefonon is.

A pmi.trezor.gov.rs címen a piros színű mezőre kattintva lehet regisztrálni. A jelentkezés során meg kell adni a személyi számot, a személyi igazolvány számát, valamint ki kell választanunk azt a bankot, ahol már van meglévő számlánk. Amennyiben nincs ilyen, akkor a regisztráló számára nyitnak egy egyszer használatos számlát. Amikor ezeket kitöltöttük, egy kattintással elküldjük a kérvényünket, hogy regisztráljanak bennünket a háromezer dinárra. Az eljárás végén rá kell kattintani arra a mezőre, amely által hozzájárulunk a személyes adataink feldolgozásához. Szerdán indul a kifizetés.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „17-én kezdjük kifizetni a pénzt mindazoknak, akik az elmúlt napokban regisztráltak, ezután remélem, hogy minden polgár, aki jelentkezett a 3000 dináros vakcináért járó jutalomra, megkapja a pénzt.”

Siniša Mali hozzátette, a beoltott nyugdíjasok automatikusan megkapják a pénzt, már holnap. A szociális segélyben részesülők számára viszont szükséges a regisztráció, a börtönbüntetésüket töltő, beoltott személyek részére a Büntetés-végrehajtási Igazgatóság végzi el a bejelentést. Nemcsak online, telefonon is igényelhető a 3000 dinár, a 0800/100-302-es ingyenesen hívható számon. A jelentkezési határidő ma éjfél.

támogatás
3000
vakcina
védőoltás

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.