Ugrás a tartalomra
www.purs.gov.rs

Még ma lehet jelentkezni a háromszor fél havi minimálbér igénylésére

2021.03.31
09:41
Forrás
Blic
A támogatás havi 15.450 dinárt tesz ki.

Ma jár le a jelentkezési határidő a szerb állam által biztosított háromszor fél havi minimálbér igénylésére. Erre a kis-, közép- és nagyvállalatok jelentkezhetnek. A támogatás havi 15.450 dinárt tesz ki, az első kifizetés pedig április 8-án lesz. Az igénylést a purs.gov.rs oldalon lehet beadni.

Májusban és júniusban szintén fél havi minimálbérnek megfelelő összeget biztosít majd az állam a támogatást igénylő cégek dolgozóinak.

Az állami támogatás egyik fő feltétele, hogy a cégek az utolsó részlet kifizetését követő három hónapon belül nem bocsáthatják el az alkalmazottak több mint tíz százalékát. A turizmusban dolgozók egy teljes minimálbért is kapnak.

Az intézkedéssel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károkat szeretnék enyhíteni, legfőbb cél a munkahelyek megőrzése.

támogatás
minimálbér
igénylés
gazdaság
Szerbia

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.